,

Lav din egen Tweed baggrund

Nogle gange er det super dejligt at kunne lave sit eget baggrundsmønster. Som bonus kan man få lige det mere ud af sine baggrundsstempler. Jeg vil viser Jer, hvordan jeg nemt og hurtigt laver mine egne Tweed ternede baggrunde med pigment og dye sværte.

Til dette lille projekt har jeg leget lidt med kombinationer af forskellige farver på baggrundene. Dog er alle lavet med grundfarven hvid pigment sværte. Årsagen til, at jeg bruger pigment sværte til det første “lag” i min stempling er, at pigment sværte virker “afvisende” på dye ink. Dette gør, at mit mønster får et fler-farvet look.

SE OGSÅ: ATT GÖRA SIN EGEN BAKGRUND

Jeg har fundet alle mine materialer frem, så jeg er klar til at gå igang. I mit eksempel her, bruger jeg det turkis-grønne karton.

IMG_1560

Materialer:

  • MISTI stempel presse
  • Ensfarvet karton
  • Impression Obsession Cover-a-Card “Thick & Thin” Cling stempel
  • Hero Arts Pigment sværte “Unicorn White”
  • Hero Arts Shadow sværter “Tide Pool”, “Soft Granite”, “Soft Lilac” og “Passion Flower”
  • Memento “Tuxedo Black” sværte

1. step:

Jeg har lagt mit karton ned i MISTI’en, så nedre kant af kartonet støder op mod bunden af MISTI’en. Så ligger jeg mit baggrundsstempel ovenpå med cling-siden opad og så mine striber bliver vertikale. Herefter kan jeg lukke låget af MISTI’en i, hvilket gør, at baggrundsstemplet nu klæber sig fast til låget.

IMG_1561

2. Step:

Nedenfor ser I hvordan baggrundsstemplet nu sidder fast på lågen. Jeg har fundet min hvide pigment sværte frem og kan nu påføre et grundigt lag af sværte på mit baggrundsstempel. Under hele processen lader jeg mit baggrundsstempel blive siddende på lågen af MISTI’en.

IMG_1563

3. Step:

Nedenfor kan I se, at mit karton har fået vertikale hvide striber. Mit ønske er, at lave et Tweed look på mit karton, hvorfor jeg nu skal stemple mine striber horisontalt. Til de horisontale striber vil jeg bruge dye sværte og i en farve, som ligger tæt på kartonets farve. Sværten “Tide Pool” passer rigtig godt til mit turkis-grønne karton, hvorfor jeg har valgt at bruge den.

Jeg følger samme fremgangsmåde som ovenfor, dog vender jeg mit baggrundsstempel horisontalt istedet.

IMG_1564

5. Step

Nu har jeg fået stemplet med dye sværten og man kan nu tydeligt se, hvorledes der er skabt et ternet Tweed mønster på kartonet.

IMG_1565

Da jeg først var igang med at stemple, kunne jeg ikke lade være med at eksperimentere lidt med forskellige farver. Nedenfor ser I det ensfarvede karton ved siden af de forskellige resultater med baggrundsstemplingen.

IMG_1551

At bruge sort sværte var lidt af en fejl, da jeg ikke synes om resultatet. Kontrasten blev for voldsom og den hvide pigment sværte har svært ved at “trænge” igennem. Tilgengæld blev det flot at bruge lysegrå “Soft Granite” sværte på det lilla karton.

Kombinationer:

Lilla karton = “Soft Lilac” eller “Soft Granite”

Lyserødt karton = “Passion Flower”

Turkis-grønt karton = “Tide Pool”  eller “Tuxedo Black”. (Jeg vil ikke anbefale sort til dette).

IMG_1552

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om MISTI’en, har jeg tidligere lavet en kort introduktion på dansk om dens mest basale funktioner. Du kan se videoen HER.


Posted

Translate »