LAYOUT: SMILE + VIDEO

0 943

Tekniken för att skapa en intressant bakgrund genom att blanda Glimmer Glaze med vatten för att få en vattenfärgseffekt använder jag ofta, liksom färgstänk och slarvigt stämplade detaljer. Låt mig ta er genom hur jag skapat denna bakgrund.

Type prosjekt: Layout
Anledning: Family / Familj
Stilart: Mixed Media / Scrapbooking
Teknikker brukt: Mist / Stamping / Colouring / Layering / Splattering
Hovedfarge: Turkos / Grå / Svar / Vit

Jag har haft det här fotot liggandes ett tag. Det är sällan jag gör en layout med få färger – men det här kortet passar så bra till det med at skapa en Mixed Media layout med Glimmer Glaze, stämplar och lager på lager teknik.

Till bakgrunden på den  här layouten valde jag att jobba med ett vitt cardstock från Canvas Corp, Mister & Glaze från Tattered Angels,  vattenfast stämpelfärg och gesso. Jag börjar med att grunda papperet med gesso. Detta gör att vatten och färg inte sugs in i papper och gör det skört.

Jag börjar med att stämpla över cardstocken med två olika bakgrundstämplar, sedan spreyar jag  vatten och stänker sedan Glaze över papperet. För att få en snabbare torktid använder jag mig av en embossingfön. Glimmer Glaze kan liknas vid nagellack – när det torkat får det en glansig yta som är stenhård.

För att skapa mer intresse väljer jag ut ett mönstrat papper. Det jag använt mig av är ett papper med många olika mönterrutor på, så jag klipper till små bitar som jag sedan arrangerar till en liten ”hög” att fästa under min bild. När jag fäst mönsterpapperna (som jag häftat ihop med en häftpistol) och fotot där jag vill ha dem stänker jag över två olika färger av mist och sedan en blomma & badge som dekoration.

Ni kan följa hela processen i videon här nedan:

Materialer:

  • Stempler: Lemoncraft Aga Baraniak design; Grid stamp. 7 Dots Studio; Dreamscape Collection Clear Stamp Set.
  • Papper: Canvas Corp Holiday Miscellanies Collection; Black Patchwork on White 12×12 paper. Canvas Corp Cardstock White #80
  • Färg: Tattered Angels High Impact Paint; Turqouise 
  • Mist: Tattered Angels Glimmer Glaze; Shinding. Black Olive. Tattered Angels Glimmer Mist;Verdigris.
  • Tattered Angels Simply Sheer Mist; Classy Green.
  • Mediums: Prima Marketing Finnabair Art Basics; Heavy Gesso White / Brutus & Monroe Stamp Ink; Black.
  • Pynt/dekor: Prima Marketing Flower / Um Wow Studio Flair / Från byrålådan; Die Cut ord
  • Udstyr/Værktøj: Emobbingfön, penslar, sprayflaska med vatten, spatel, sax, skärmaskin, lim.

Jag hoppas att ni finner inspiration i att skapa i samma teknik, och kanske har jag fått er att upptäcka några nya produkter.

Tack för titten! ♥

Marie aka Create Without Limits


Det er “World Cardmaking Day” lørdag den 7. oktober 2017.

På denne dag vil mange scrappere verden over være kreative og lave kort. Og du kan selvfølgelig også være med da The Paper Crafting holder en Cyber Crop (online træf) på Facebook.

Vores Facebook Cyber Crop starter klokken 10 lørdag den 7. oktober. Her har The Paper Crafting 3 spændende og alsidige udfordringer klar, så alle kan være med.

Det er ganske simpelt og nemt, da du kan deltage ved at være med via Facebook fra din pc, tablet eller smartphone lige meget hvor du er henne i Skandinavien. Alt du skal gøre er, at melde dig ind i vores Facebook gruppe “The Paper Events”. Du kan finde den HER.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA