STENCILS & SKABELONER – TEKNIK 1: MISTS

5 1,319

Brugen af stencils til kort, scrapbooking og Projekt Life er stadig en populær trend. Det skyldes tildels alle de teknikker man kan lege med ved brug af stencils & skabeloner. I dag er første del af en lille serie om mulige teknikker til stencils, så I kan få mere ud af jeres stencils og skabeloner, samt blive inspireret til at prøve noget nyt.

Type prosjekt: Kort
Anledning: Valentines Day, forlovelse, bryllup
Stilart: Clean and Simple
Teknikker brukt: Stensilering, stempling
Pynt/dekor: Dymo-tape
Hovedfarge: Blått

# Teknik 1 – Mists spray:

Denne teknik er en af klassikerne for brug af stencils, nemlig brugen af en mists spray. En mists spray er en fortyndet maling, som fåes på en lille sprayflaske. Man kan faktisk godt kalde det en spray-maling. Hermed kan man give lidt kulør eller effekt på sit projekt. Der findes mange brands af mists sprays på markedet for tiden. Her kan vilkårlig nævnes Heidi Swapp, Studio Calico’s Mister Huey’s, Prima, Ranger, Tim Holtz Distress og mange mange andre.

PKL_IMG_1629

Til denne teknik skal jeg bruge følgende materialer:

 • Karton – Her kan med fordel bruges akvarelpapir, da mists spray er meget fugtig.
 • En stencil – Jeg har brugt Studio Calico’s “Ampersand” stencil.
 • En mists spray – Jeg har brugs Studio Calico’s Mister Huey’s “Honor Society” color mists.
 • Non-stick tape – Så stencil’en ikke flytter sig på kartonet. Jeg har brugt MyStik non-permanent.

PKL_IMG_1631

Jeg har givet min stencil lidt med mit non-stick MyStik tape. På billedet kan man ane et par grupper af små prikker, som er tapen. Jeg har med vilje ladet min stencil gå ud over kanten af mit karton. Det er ofte en personlig smagssag, men jeg er ofte glad for at lade “ting” gå ud over kanten på mine projekter.

PKL_IMG_1633

Jeg bruger en papkasse til at spraye ned i. Når man arbejder med spray-maling kan det være noget værre svineri, hvorfor det er en god idé at begrænse spredningen af spray-malingen. Jeg tvivler på de fleste bliver populære, hvis der kommer farve på gulv eller bordplade. Derfor er en papkasse en super god og billig løsning. Jeg har lagt mit karton med stencil’en ned i bunden af papkassen og er nu klar til at bruge min Mister Huey’s mist.

PKL_IMG_1635

Nu har jeg givet mit karton en enkelt gang med mist sprayen. Jeg ender med at give det samlet 3 sprays, før jeg er tilfreds med spredning, farvedybde og intensitet. Når man er færdig med at spraye, skal projektet have lov til at tørre helt, inden man arbejder videre. Jeg plejer at tager mit projekt op af papkassen og lægge det til siden. Hermed kan jeg bruge min papkasse til et andet projekt, hvis jeg ønsker det.

PKL_IMG_1647

Så har det fået lov til at tørre og jeg kan nu arbejde videre med det. Nu er det op til den enkelte, hvordan det endelige resultat skal se ud. Nedenfor kan I se, hvordan mit kort endte ud :o)

PKL_IMG_1650

Til at gøre mit kort færdigt har jeg brugt følgende materialer:

 • Stempel fra Clearly Besotted Stamps “Mr & Mrs”
 • Hero Arts Shadow Ink “Soft Granite”
 • Bogstav die-sæt fra KaBoks “Alfabet, store bokstaver” og “Alfabet, små bokstaver”
 • Dymo label
 • Ranger Enamel Accents “Black”

PKL_IMG_1652

Dette var første stencil teknik ud af mange flere. I den kommende tid vil jeg dele inspiration med Jer, så I kan få meget, meget mere ud af jeres stencils og skabeloner. Og hvis du ikke har nogen stencils, jamen, så kan det være de kommer på din shoppeliste.

Andre interessante indlæg:

5 kommentarer
 1. Elin skriver

  Så flott at du deler dine kunnskaper og ideer med flere <3 Digger din stil <3 morro å se hvordan du jobber 🙂

 2. Annette Terney skriver

  fantastisk flot.
  Tusinde tak for din instruktion.

 3. […] Stencils & Skabeloner – Teknik 1: Mists […]

 4. […] Stencils & Skabeloner – Teknik 1: Mists […]

 5. […] Stencils & Skabeloner – Teknik 1: Mists […]

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More