,

Leg med utraditionelle farver

Indimellem kan det være sjovt at prøve noget nyt som f.eks. leg med farver. Her er der brugt rosegold og turkis, som måske ikke er de mest traditionelle blomsterfarver. Kortet får derved et helt andet udtryk, end når vi bruger de sædvanlige farver til blomsterkort.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Hilsen
Stilart: Lag-på-lag
Teknikker brukt: Die-cutting / lag-på-lag
Hovedfarge: Rose gold / turkis
Pynt/dekor: Cirkler i turkis karton (die fra 4enScrap)
Medium som er brukt: Distress Oxide Ink Black Sooth til splat på baggrund / Metallic karton / foam tape 1 mm
Utstyr som er brukt: Big Shot / skæremaskine / bogbinderlim / Altenew die Craft-A-Flower Peruvian Lily  / tekst “kram” fra Happymade.dk / embossing folder striber fra Happymade.dk / kraftkarton med splat til baggrund / metallic karton fra Tonic Studios og Card Deco


De fleste af os scrappere bruger en del penge på indkøb af dies, stempler m.m., så derfor er det også – for mig – vigtigt, at jeg får så meget ud af dem som muligt. Det betyder også, at jeg gerne leger med forskellige udtryk, teknikker, stilarter og farver for at få det optimale ud af mine indkøb.

Denne gang har jeg valgt at gå med utraditionelle farver til diessættet fra Altenew, Peruvian Lily. Når først man har samlet den første blomst, går det hurtigt med de næste. Jeg die-cutter gerne til mange blomster ad gangen, typisk mens jeg ser TV.

Blomsterne er ret store, samlet mål 9 cm. brede og 7,5 cm. høje.

Kortet jeg har lavet er amerikansk mål A2, dvs. foldet mål 4 1/4 x 5 1/2″. Jeg bruger ofte dette format, da jeg synes, europæisk A6 er for småt og A5 er for stort. US A2 formatet er et sted midt imellem.
 
Til blomsterne har jeg brugt metallic karton i farverne turkis og forskellige nuancer af rose gold. På anvisningen på diessættet står angivet rækkefølgen, man samler blomst og blade i.

 

Jeg har monteret mine blomster og blade på en baggrund dels af kraftkarton med splat (lavet med pensel) med Distress Oxide Black Sooth og embossede striber i en rest turkis linen karton.

Jeg har forsøgt at holde pynten ret enkel, da blomsterne skal være hovedfokus, så jeg har blot brugt rester af karton til cirkler og striben i mintgrøn. Teksten “Kram” er monteret på 3 lag sort karton med øverste lag i metallic turkis.

Blomster og blade er til sidst limet på basen dels 1-dimensionelt på de nederste lag (blade og cirkler) og dels med foam tape under blomsterne. Kortet kan stadig lægges i en almindelig kuvert, men foam tapen giver en 3-dimensionel effekt til kortet.

Der findes mange forskellige diessæt til lag-på-lag blomster, og jeg kan varmt anbefale at prøve det af. De er sjove at lege med og giver mange muligheder for forskellige udtryk på kort, æsker, albums…ja, hvad som helst. Kun fantasien sætter grænser.

Til sidst vil jeg vise et par blomster, jeg har lavet – som endnu ikke er monteret på kort. Dette blot for at vise, hvor forskelligt udtryk man kan få med samme dies.

Disse er skåret ud i helt almindelig hvid basiskarton. Man behøver derfor ikke have en masse farvenuancer i karton. Den hvide karton er blot farvelagt med billige alkoholtusser fra supermarkedet. Farverne skal ikke blendes men blot farvelægges i 1 farve på hver af udskæringerne, så det er nemt at gå til – også hvis man ikke synes, man mestrer farvelægning.

Samme blomst og blade, blot i andre farver – og med et helt andet udtryk.

Jeg håber, du kan bruge min inspiration og får lyst til at kaste dig ud i at lege med farver.

Tak fordi du læste med.

Mange kreative sommerhilsner,

Tina


Posted

Translate »