NORDSTJERNEN: LONE FRA DANMARK

0 1,542

Lone fra Danmark er en allsidig papirkunstner, men lager for det meste kort, esker og layouts. Hun startet med papirhobby i 2007 da hun ble inspirert av en amerikansk kollega, og hun har i tillegg til å lage egne prosjekter både holdt kurs og designet stempler på de drøyt seks årene siden hun startet med hobbyen. Lone mener papirhobby er den beste terapi etter en hektisk arbeidsdag. I denne artikkelen kan du bli nærmere kjent med Lone og hennes flotte papirprosjekter.

LONE FRA DANMARK

Hva er dit navn?
Mit navn er Lone Krieger

Hvor bor du?
Jeg bor på Vestsjælland i et lille “dukkehus” ude på landet, sammen med min mand.

Har du en blogg/webside, og hvad er adressen til den?
Min blog kan du finde på adressen Tullemusen

Hva slags papirhobby holder du på med?
Kan det laves i papir/karton, så er jeg med på det meste, men som hovedregel laver jeg mest kort, æsker og layouts. Gennem tiderne har jeg også prøvet at lave en bryllupskage i karton og julestjerner til juletræet, blot for at nævne et par andre ting lavet af papir/karton.

Når begynte du med papirhobby?
December 2007

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg blev introduceret til scrapbooking og layouts af en kollega som kommer fra USA, som manglede nogle at dele sin hobby med efter hun var flyttet til Danmark. Blev totalt hooked med det samme og har været det lige siden. Det er den bedste terapi efter en hektisk og stresset arbejdsdag og så snart jeg sætter mig ned med papiret, falder roen over mig og jeg fordyber mig i papirets forunderlige verden :o)

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
I lidt over et år var jeg designer i Papirhimlen, som var min venindes scrapbutik. Den er desværre lukket nu, men mens den eksisterede havde vi en af mine store inspirationskilder (Lisa) ude en dag og vise os forskellige teknikker til layouts. Det kom der et meget feminint layout ud af, med et billede af den ene datter af min bedste veninde i USA. Det andet layout skulle være maskulint og her valgte jeg et billede fra et rodeoshow i Jackson sidste sommer. Vi fik virkelig leget med mange forskellige teknikker og der blev sat ting på det maskuline layout som jeg aldrig havde brugt før, men jeg blev rigtig glad for begge resultater.

 

LONE FRA DANMARK

LONE FRA DANMARK

For nogle uger siden, var jeg til Scrap-a-mania i Roskilde og her så jeg de sødeste “chokoladekort”. Blev så forelsket i dem, at dem måtte jeg bare prøve at lave.

LONE FRA DANMARK

I weekenden har jeg haft besøg af to pigeer som jeg skulle hjælpe med at lave to konfirmationskort. Da vi selv skal til konfirmation næste lørdag, skulle jeg også selv finde på et kort til en dreng. Valget faldt på det sjove pop-up-box-card, som jeg valgte at lave i et filmtema med konfirmanden i hovedrollen.

LONE FRA DANMARKLONE FRA DANMARK

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det kommer lidt i perioder. Som oftest har jeg et projekt liggende på bordet som jeg er i gang med, og jeg er så heldig at have en plads hvor det bare kan ligge så jeg kan gå til og fra det. Nogle gange scrapper jeg flere gange om ugen men nu hvor foråret og sommeren er på vej og haven også kalder, så er det måske ikke lige hver dag jeg når noget. Men minimum en gang om ugen i forår og sommerperioder, så skal jeg lige sidde og nusse lidt med papiret. Får også en del bestillinger på kort, som løbende skal laves.

Hvordan er din scrappeplass?
Som I kan se på billedet så er det ikke de store forhold, men jeg har dog et værelse hvor jeg kan rode lige så meget jeg vil. Min mand ville dog gerne beholde den seng der stod derinde da vores sidste søn flyttede hjemmefra, så vi har et sted til overnattende gæster. Så det er et kombineret gæsteværelse og scrappeværelse og det er rigtig godt fyldt op. Er faktisk ved at løbe tør for plads, så skal have lavet en sommer hovedoprydning derinde og have skabt lidt luft og mere plads.

 

LONE FRA DANMARK

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg er med i en lille “klub” som vi har døbt NASA (Non Anonymous Scrap Aholics) hvor vi er 8 medlemmer. Vi mødes hovedsagligt til de store scrap events på Sjælland (Scrap-a-mania og Scrap’n Dream) men afholder også vores egne små events. For ikke så længe siden var vi sammen en hel weekend i et sommerhus og den 31. maj skal vi være sammen en hel dag på den skole hvor jeg arbejder til daglig. Pigerne i NASA er en stor inspirationskilde for mig. Et par af dem har en blog og kan findes her:

www.dhalling.blogspot.dk
www.rikkebirn.blogspot.dk

En af de største inspirationskilder er Lisa som jeg tidligere har nævnt. Hun er helt fantastisk og kan altså bare noget med papir, farver, opsætning og alt det andet, som jeg er faldet totalt for. Kig på Lisas blog på www.lisaskreativeunivers.blogspot.dk
Jeg vil love at det er en fryd for øjet og man bliver helt glad hver gang man kigger på Lisa blog. Hun er fantastisk og at hun samtidig er en utrolig sød og hjælpsom dame gør det bare bedre og bedre.

Andre oplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Mens jeg var med i designteamet i Papirhimlen, underviste jeg en hel del på forskellige kurser og det synes jeg var enormt sjovt og givende. At se andres glæde og begejstring ved at lære noget nyt, var utroligt dejligt. Det er en hobby hvor alle gladeligt deler ud af deres erfaringer og med glæde viser dig hvad de har lavet og hvordan. Jeg laver selv en del tutorials som jeg lægger i min dropbox og deler med alle scrapveninderne.

I Papirhimlen syntes vi også, at der var alt for få danske tekststempler i handelen, så jeg designede en lang række stempler med danske tekster, som vi herefter fik en af leverandørerne til at lave. De blive nu solgt i hele Danmark og når jeg er på blogrundfart og ser andre scrappere der har lavet nogle flotte kort hvor der sidder et af “mine” stempler på, ja så synes jeg at det er både sjovt og lidt af et skulderklap.

Alt i alt synes jeg, at “Paper Crafting” er en vidunderlig hobby. Jeg møder kun glade mennesker når jeg er til events og det er da herligt at dele en hobby med så mange andre entusiaster.

Foto: Lone
Publisert med tillatelse
close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More