MANDLIG SCRAPPER I EN KVINDEVERDEN

1 1,079

Mød her  en fantastisk dygtig mand, som virkelig har gjort det godt her i vores kvindedominerede scrappeverden. Mød multikunstneren Neil Burley, som jeg har virkelig stor respekt for som kunstner, det er helt sikkert. Jeg fik en snak med ham her for nylig, om hvordan det er at være mand her i vores kvindedominerede verden. Her kommer lidt af de ting, jeg spurgte ham om, og hvad han svarede.

Neil Burley

Hvad er dit navn, og hvor kommer du fra?

Mit navn er Neil Burley, og jeg er bosiddende i Leicester, som ligger sådan mere eller mindre lige midt i England.

Hvilken slags papirprojekter laver du for det meste Neil?

Jeg laver simpelthen alle slags projekter, lige fra kortlavning og scrapbooking, over paper piecing og layering, som en del af noget mixed media arbejde og til art journaling, og helt over i den anden grøft, hvor jeg laverfine skulpturerede kunstarbejder. Jeg er specielt vildt betaget af, at tage et to dimentionelt  ark og lave det om til et 3 dimentionelt objekt, det er en fantastisk, når det lykkes.

Hvornår startede du på at dyrke din papirhobby?

For en 14 – 15 år siden, blev jeg introduceret til  Gummi Stempling, og der startede min kærlighedsaffære, og  et tvungen karrierreskift for 3 år siden, var så årsag til, at jeg  og skiftede over til at være kreativ på fuld tid.

Jeg elsker simpelthen den mulighed for at kunne udtrykke sig gennem kreativitet, og  opmuntrer alle til at gøre det samme. Og dernæst kan jeg simpelthen ikke fordrage den der indre nagende stemme, der altid fortæller os, at det ikke er godt nok, det vi laver.

Hvad fik dig egentlig startet her i hobbyverdenen, især da vi jo alle ved, at detjo nok ikke lige er stedet, hvor der er flest mænd, så det kunne da være interessant at vide, hvad der har fået dig ind i den her tøseverden?

Der er måske nok ikke så mange hobbydyrkende mænd, men der er rigtig mange kreative mænd, og jeg er en kreativ fyr, som bare tilfældigvis så potentialet i at udtrykke det gennem hobbyarbejdet. Siden jeg startede for en del år siden snart, er der faktisk kommet en hel del flere til, og jeg kan da frygte lidt for, at jeg er ved at miste min niche her!  Jeg brugte egentlig min hobbyverden som en flugt rute væk fra et travlt job, men efter jeg forlod den rolle, nyder jeg nu bare muligheden for at kan skabe og være kreativ hele ugen igennem nu.

Hvad  og hvem inspirerer dig?

Langt de fleste gange er det materialer eller produkter jeg står med, der inspirerer mig. Derfor kan jeg især rigtig godt lide at arbejde på design teams, hvor jeg får sendt en aktuel måneds emne og bare en pakke materialer, som de så forventer, jeg får lavet et eller andet unikt og genskabeligt ud af, og helst med brug af et minimum af andre materialer. Hobbyfolk som er i stand til bare at sætte sig ned og lege, og så komme op med nye teknikker og ideer, de inspirerer mig også helt vildt, og jeg ville virkelig gerne have deres udforsknings- og forestillingsevne.

Hvor tit udøver du din hobby?

Stort set hver eneste dag nu. Jeg er så heldig, at há et til lejligheden bygget studie ude i min have, og selv om det ikke officielt er en arbejdsdag, så kan man næsten altid finde mig herude blandt mine hobbyting alligevel. Jeg får simpelthen en mental kløe, hvis jeg er væk fra min hobby for længe af gangen, så jeg tager også altid et eller andet projekt med, når vi tager på ferie, for at holde den kløe nede.

Har du andre hobbies, udover din papirhobby?

Jeg har mine 2 hunde, hvoraf den ene lige har fået 4 hvalpe, som gir en del ekstra. Jeg spiller også tenor sax og klarinet i vores lokale kirke 2 gange om måneden.

Hviket projekt har været det mest spændende, du nogen sinde har lavet og hvorfor?

Jeg tror, ​​mine afkortede  papir lanterner udformet helt fra papir og lim som en del af min college kursus endelige vurdering var de mest interessante. For det første at udvikle skære filer til min e-cutter snarere end hånd opskæring var vigtigt, og derefter for det andet at udvikle de forskellige finish, som gjorde hver lanterne unik. Endelig samspillet mellem lys og skygge som følge af lagdeling af papiret var fascinerende.

MANDLIG SCRAPPER
En papirlanterne Neil designet med utgangspunkt i formen avkortet kuboktaeder. Her er lanternen om dagen, uoplyst. 

 

MANDLIG SCRAPPER
Lanternen om aftenen oplyst. 

 

Hvad har været det største øjeblik i din hobby karriere og hvorfor?

Det mest spændende øjeblik var første gang  nogle af de prøver, som jeg havde lavet, blev præsenteret på Create and Craft TV. Men det  allerstørste øjeblik var uden tvivl den dag, mit studie var færdig for et år siden, og jeg var i stand til at bevæge mig ind i mit egen kreative rum.

Kan du nævne èn ting, som du elsker over alt andet indenfor papirhobby, og så også den værste ting du overhovedet ved?

Jeg elsker simpelthen den mulighed for at kunne udtrykke sig gennem kreativitet, og  opmuntrer alle til at gøre det samme. Og dernæst kan jeg simpelthen ikke fordrage den der indre nagende stemme, der altid fortæller os, at det ikke er godt nok, det vi laver.

Hvilke papirer foretrækker du at bruge til dit arbejde?

Det afhænger meget af hvilket projekt, jeg er involveret i – men det papir, jeg bruger mest, er almindeligt hvidt 160gsm karton – det tager nemlig rigtig godt imod maling og blæk, kan manipuleres på forskellige måder med minimal skade og er stadig stiv nok til at holde sin form, når det er formet .

Hvad er så dit favorit værktøj, når du arbejder med din hobby?

Mine mest anvendte værktøjer er nok min distress ink applikator, mit præge værktøj og en skalpel, som jeg først brugte som medicin studerende for 25 år siden, og det er nok stadig at udføre kirurgi – omend det er på papir nu!  For nylig købte jeg en Silhouette Cameo e-cutter, og det er blevet mit go-to værktøjs valg for næsten hvert projekt.

Kender du nogle Skandinaviske papirkunstnere overhovedet, og hvad mener du ellers om den Skandinaviske standard vedrørende papirkunst?

Jeg er desværre bange for, at jeg er ret uvidende om alle Internationale papir kunstnere i al almindelighed, og om Skandinaviske i særdeleshed, hvilket jeg kun kan undskylde for overfor jer.

Vi vil selvfølgelig elske det, hvis du vil vedlægge nogle billeder af nogle af dine foretrukne projekter, vi kan dele med læserne, hvis du ikke har noget imod det? Og hvis du ville skrive en kort beskrivelse af dit arbejde, og hvad du laver i industrien, ville det være alle tiders?

Jeg er en freelance kunstner / designer / skaber og lærer uden speciale, da jeg bare nyder alt for mange forskellige teknikker og medier. Ikke alene har jeg papir håndværk, men jeg skaber med tekstiler og  hærder, Quiltning, hækling og lave smykker, og også lave Art Journaling, skabe zentangle mønstre, og jeg printer også (dry point og monoprints). Jeg er i øjeblikket på diverse design teams for Creative Expressions / Cosmic Shimmer,  Jones & Co (distributører af Kaisercraft og grafisk 45 blandt andre), og de geniale Craftwork Cards.   Jeg underviser på månedlige workshops i mit hjemmestudie og kører populære ‘stash buster klinikker’ hver uge, så deltagerne kan få mere ud af deres hobby stash. Min blog kan findes på  Perfectly4med 

Jeg vil gerne herfra sige rigtig mange tak til Neil, fordi han lod os komme indefor i hans helt fantastiske hobbyunivers, og jeg håber, at I alle vil gå over og se lidt mere af de helt fantastiske ting, som han har lavet, for han er virkelig en fantastisk multikunstner, og I kan selvfølgelig se meget mere af hans fantastiske arbejder på hans egne sider, og mon ikke han nu har fundet ud af, at der er rigtig mange fantastiske Skandinaviske papirkunstnere også, det tror jeg faktisk, så vi får ham nok at se rundt omkring i blogland igen er jeg sikker på.

MANDLIG SCRAPPER
Kjoleform hvor Neil har designet en kuttefil for foldeskjørtet og tilpasset formen slik at den passet til Craftwork Cards 8×8″ papir. I bakgrunnen ser du en collage Neil har laget for Creative Expressions.

 

Foto: Neil Burley
Publisert med tillatelse

 

close
1 kommentar
  1. Lena_J skriver

    Great to read about you Neil, thanks for sharing 🙂 And i will now take my time in your blog 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More