Månedens prosjekt – september

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av et vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2022”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for september.- Advertisement -

Månedens papirprosjekt –  september er et herlig kort laget av Rebecka i Sverige. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Jeg har valgt dette projekt , mest fordi jeg synes det er lidt anderledes end hvad man nu plejer at se og synes det er skønt at se at man tænker ud af boksen og formår at lave scrapbooking til andet end kort og lignende. Jeg har valgt dette, fordi jeg selv laver noget med barnedåb og synes det er super flot det hun har lavet”.Beskrivning av projektet?
Det är en doppresent till vårat barnbarn. En tavla i 3 delar med Födelsedag och tid, längd och vikt och dopnamn, datum och kyrkans namn.

Hur är projektet gjort?
Tavlan är gjort med stämplar och dies. Allt är färglagt med Promarkers. Bakgrunderna med stenciler och distresser. Massa glossy på detaljerna. Det är lite av min grej.
Storleken på projektet?
Det är 3 tavelramar. Varje ram är 15×20cm. Satte ihop dom på baksidan med en spånskiva så den blev 20×45cm färdig.
 

Vilken typ av material använde du?
3 Färdiga ramar Stl: 15×20cm
Vit cardstock 3st i Stl: 14×19cm
Metallik papper
Stenciler från Gummiapan
Distress oxide
Stämplar från Gummiapan, Bildmålarna och Craft Emotions
Dies från Gummiapan
Promarkers
Vit gelloroller
Glossy Accents Lim och dubbelhäftande tejp
En spånskiva Stl: 45×20cm
Nubb
En liten krok att hänga tavlan i.
 
Hur lång tid tog det att göra projektet?
Det tog mig 3 kvällar att stansa, stämpla, färglägga, klippa och montera. Sist på med allt glossy och sen fick det torka en natt. Efter det monterade jag in alla 3 bilder i varje ram. Satte ihop ramarna med dubbelhäftande tejp först för att få ihop dom till en tavla. Till sist spikade jag med nubb en massa runt hela ramen så dom 3 ramarna satt ihop ordentligt på spånskivan och en liten krok i överkant för upphängning. Totalt blev det 5 arbetsdagar med en fin paket inslagning.

Vad inspirerade dig att skapa detta?
När jag döptes på 70-talet fick jag och många med mig en broderad doptavla som ofta någon äldre släkting hade gjort. När jag sen blev tillfrågad att bli “gudmor”/fadder när min bästa väns son skulle döpas för 17 år sen ville jag göra något personligt och unikt till honom. Då kom jag att tänka på dessa broderade Doptavlor. Men jag kan absolut inte sy. Men tänkte att dessa tavlor är ett fint minne men dom inte är så populära längre. Då hade jag inte stiftat bekantskap med stämplar och dies ännu så jag målade tavlan med hobby färg. Då hittade jag även ramar som va indelad i 3 rutor från början. Det blev starten på dessa dop tavlor för mig. Har gjort till vänner utomlands och jag har fått flera beställningar från människor runt om i världen som har varit på något dop och sett min tavla eller sett på internet. Typ Facebook och Instagram.
 
Adress till någon blogg/webbplats?
Allt jag skapar delar jag med mig av på instagram: beccas_create_and_inspire Eller på min Facebook sida: Beccas Corner.
 

Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – september som “Årets papirprosjekt 2022” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2022 og en måned fremover. Den 7. februar 2023 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. 

Foto: Rebecka
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

 
 

- Advertisement -

Translate »