Månedens papirprosjekt 2020 – august

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til Månedens papirprosjekt i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2020”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for august.Prosjektet vi har valgt som Månedens papirprosjekt – august er et flott kort laget av Ingunn i Norge. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Ingunn har en leken og lett måte å jobbe på. Fargekombinasjoner og mønstre som gjør deg glad og får deg garantert til å smile. Her ligger det mye arbeid i lag på lag bak hvert prosjekt, selv om det ser enkelt ut. Alt er enkelt om man er god på noe. Ingunn byr på seg selv og deler mange fine tips og forklaringer som er lett å forstå.”Beskrivelse av prosjektet?
Enkelt “Mixed Media Light” kort med hjemmelaget bakgrunn.

Hvordan er prosjektet laget?
Bakgrunnen ble til ved at jeg hadde et Mixed Media ark i A3 størrelse liggende på bordet slik at jeg kunne “bygge opp” restemaling fra andre prosjekter. Først ble arket dyppet på craft matta. Etterhvert ble to stensiler “vrengt” på papiret og noen rester ble splattet på. Så stemplet jeg blomsten, farget den inn og klippet ut. Teksten ble stemplet på, bakgrunnsstempel farget og jeg tegnet en “ramme” rundt prosjektet og limte det på en base.

Størrelse på prosjektet?
Kortet er 14×9,5 cm.

Hva slags materialer er brukt?
Mixed media papir, Bazzil, Akryl maling, Distress ink, Gesso, Archival ink, Hvit Gelly roll, grønn akvarell blyant, sort Zig pen, stempel, maske fra That`s Crafty, Stensil fra Tim Holtz.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Bakgrunnen ble til over dager, etterhvert som jeg hadde rester til overs. Blomst og de siste detaljene brukte jeg nok ca 1 til 2 timer på.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Dette kortet er veldig inspirert av YouTube kanalen til Melina Dahl, der hun ofte poengterer hvordan man kan bruke rester til bakgrunner eller Journal sider.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Blogg : Ingunn sine kort
Instagram :  ingunnsinekort

Dersom du vil stemme fram Ingunns flotte papirprosjekt (Månedens papirprosjekt – august) som “Årets papirprosjekt 2020” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2020 og en måned fremover. Den 7. februar 2021 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2020 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Ingunn
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. Håndlavet kort. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt. Handgjord kort

Translate »