,

Vintage Journal

Katarinas nydelige vintage journal var et av månedens prosjekt i TPC og ble kåret til “Årets papirprosjekt 2022”. Begrunnelsen for valget av journalen som månedsprosjekt var følgende: “Jag är imponerad av Katarinas förmåga att använda och och kombinera material och medium så att det ser ut som något man hittat på mormors gamla vind fast det är alldeles nyskapat!”

  • Type prosjekt: Journal
  • Anledning: Generell
  • Stilart: Vintage
  • Teknikker brukt: Stempling, Fuzzy Cutting, Distressing, stempling
  • Hovedfarge: Brun/beige

Beskrivelse av prosjektet?
Jag har gjort som en slags art journal, men väljer att kalla den för vintage journal då jag gillar saker och ting som ser gamla och slitna ut. I det här projektet har jag valt att låta det se ut som en dagbok/anteckningsbok för en kvinnlig forskare som är långt hemifrån på sina resor. Så här finns biljetter, handskrivna brev hemifrån, bilder på familjen, anteckningar från resorna och bilder på de hon forskar kring.

SE OGSÅ: SHABBY KORT

Hvordan er prosjektet laget?
Gjord av cardstock och kraftpaper och sedan fylld med alla möjliga små ephemeras, dekorationer, stämplar, tags, biljetter o.s.v. Omslaget är gjort med kraftpapper från Tim Holtz som jag skrynklat ihop, sandpapprat och färgat in och försökt få att se ut som läder.

Størrelse på prosjektet?
Lite större än A6.

Hva slags materialer er brukt?
Papper och några metalldekorationer.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Det här var ett pågående projekt under några veckors tid, jag gjorde någon sida då och då. Ett väldigt vilsamt pyssel.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jag såg en video på youtube där en tjej gjorde ett projekt, mer som ett fotoalbum, men där hon gjorde ett liknande omslag.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Min instagram är @craftavide och på min youtube-kanal som är alldeles ny, så finns en video med en walkthrough och en snabb tutorial över hur jag gjort. 

Translate »