Månedens papirprosjekt 2020 – juni

Redaksjonen har kåret månedens papirprosjekt

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2020”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for juni.Prosjektet vi har valgt som “Månedens prosjekt” i juni er et flott papirprosjekt laget av Ingunn i Norge. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Dette er et grundig og fint gjennomført prosjekt. Mye arbeid – pent utført og krever at man er dyktig for å få det gjennomført.”

Beskrivelse

Beskrivelse av prosjektet? To mini album i et bokskap som har to skuffer og «glassdører». 
Hvordan er prosjektet laget? Alt er satt sammen ved hjelp av lim. Brukt splittbinders for å sette på dørene, føttene og skuffene.
Størrelse på prosjektet? Album: HxDxB: 18x15x5,5. Skap overdel: 20,5×17,5×14,5. Underdel: 20,5x12x14,5. Skuffer over: 4,5x20x13,5. Underste skuff: 6,5x20x13,5.
Hva slags materialer er brukt? Chipboard til skap og permene på album. Albumsidene er 300/190g kartong. Mintay mønsterark, Old Manor og Life Stories. Metallpynt på dører, hengsler, ben, albumrygger og på skuffer. Svart gaffateip på alle hjørner på skap og album. Acetat i dørene. Blonder rundt skap, fordi mønsterarkene var litt korte!
Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet? Lenge! Jeg jobbet når jeg kunne, så det ble vel 1-2 timer om dagen i halvannen uke eller så, for å lage skapet. Slet veldig med dørene…Selve albumene brukte jeg rundt ei uke på. Siden de er noenlunde like, gikk det ganske raskt. Det tok lenger tid å finne akkurat hvilke papirer jeg skulle bruke hvor. Da kan jeg sitte og se på papirene i en time, før jeg kanskje ikke blir enig med meg selv. Da må jeg la det ligge til dagen etter, så bestemmer jeg meg kanskje. Det tar fort litt tid! Så jeg brukte nok et par måneder før jeg sa meg fornøyd med hele prosjektet. Men helt ferdig blir man vel aldri.
Hva inspirerte deg til å lage dette? Ser endel på YouTube. Følger en video som fører til neste, og neste, og plutselig kommer man over en person som har en stil man liker, eller en video som sier «yes – den vil jeg lage!» I dette tilfelle Scrap Queen, fra Nederland.

Avstemming

Dersom du vil stemme fram Ingunns flotte papirprosjekt som “Årets papirprosjekt 2020” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2020 og en måned fremover. Den 7. februar 2021 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2020 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Ingunn
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt.
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.