Månedens prosjekt – november

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av et vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2022”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for november.Månedens papirprosjekt –  november er et flott hus laget av Jayne i Danmark. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Fantastisk så meget, der kan komme ud af papir og kreative evner.
Jayne har her skabt et smukt og indtagende hus, som oser af
hygge med så mange fine detaljer,
– den smukke krans, dekoration af potten og selve huset.
Der er brugt mange forskellige teknikker og medier
og udvist stor kreativitet og personlig stil”.


 


Beskrivelse av prosjektet?
Jeg er en person der godt kan lide at genbruge ting. Gemmer til emballage fra madvare, og laver noget ud af det. Loppemarked er jeg vild med, og netop til huset her fik jeg brugt et af mine loppefund. Det vil sige, da jeg købte det, anede jeg ikke hvad jeg skulle bruge det til. Det var et stort grønt plastik æble (madkasse ligende ting), som kunne skilles på midten.

Jeg var i gang med at lave julekort, da jeg så Belinda Basson (som har lavet Lady Vagabond serien for Stamperia), reklamere for en workshop , hvor hun skulle lave et julehus. Jeg havde lige netop fået formen med de små huse hjem, og papir serien fra Stamperias Sweet Winter. Så gik jeg i gang med mit hus. Hvad jeg ikke vidste, var at husene ikke var lavet til at skulle bygges sammen.

Startede med bunden: 1/2 grønt og glat plastik æble fik nogle istappe/dråber først, og så hvid Gesso, så andet kunne hænge fast. Så blandede jeg en blå farve, som skulle passe til farven i papirserien. Her brugte jeg en turquise og ekru (fløde) acryl fra Cadence sammen med pentars turquise wax pasta. Sneboldene lavede jeg af en blanding af Cadence kugler, pentart sølvglitter og Stamperias Glossy Gel. Skiltet er fra papirblokken.

Jeg valgte at bruge en CD mellem bund og hus. Del fordi det blev lidt mere stabilt, og med den blanke flade opad, lignede det is. Limede den på med limpistol, og det samme med en bladgren jeg lagde i kanten. Der kom snowpaste fra Cadence på grenen hist og pist, og til sidst nogle små hvide perler, som skulle ligne bær.

Huset har jeg lavet ved at presse let ler ned i en Stamperia form med små huse, fra serien Sweet Winter. De passer ikke sammen, men det kan man godt få det til, imens leren er blød. Taget som er af bølgepap skal man så også tilpasse, så det ender med et sødt lille hus.

Huset er malet med acrylmaling fra Cadence. Her er brugt brun, ekru (fløde) og baby pink. Vinduerne har fået en lille prik hvid voks fra Stamperia , så de skinner lidt. Til sidst Snowpaste på taget. Total højde 15 cm.

Det tog ca. tre timer at lave den, da jeg har en skade i nakke og ryg, og må holde nogle pauser. 

Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – november som “Årets papirprosjekt 2022” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2022 og en måned fremover. Den 7. februar 2023 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. 

Foto: Jayne
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

Translate »