Papirhobby – nye tutorials

Månedens tutorials - teknikker i papirhobby

Hver måned publiseres det nye, spennende tutorials innenfor papirhobby. Her finner du tre tutorials som nylig har blitt publisert og som vi ønsker å anbefale videre til våre lesere. Hvilke tutorials vi har valgt ut, og begrunnelsen for det, kan du lese mer om nedenfor.


“Mixed Media Art Journal Page using old Tea Bags and PanPastels”

Tema: Art Journal
Publisert: 22. april 2020 av Susanne Rose Art
Vurdering: I denne videoen får du følge med i prosessen når Susanne lager sider i en Art Journal. Ved å bruke PanPastels, akrylmaling og oljepasteller tryller hun fram spennende uttrykk på sidene. Hun kombinerer malingen med fargeblyanter som hun bruker for å drodle med. Selve boka er laget av en bokperm som hun har lagt sider i – en “junk journal”. Når sidene har tørket legger hun på ulike elementer som hun klipper ut. En Posca-penn gjør at hun får fremhevet deler av siden. Videoen er godt filmet og man får lyst til å prøve ut teknikkene hun bruker. 


Clean and Simple Bokeh Technique Card Making

Tema: Kortlaging
Publisert: 22. april 2020 av Natascha Foote
Vurdering: Videoen starter med at Natascha bruker Distress Oxide på et vått akvarellark. Hun går videre til å blende Distress Oxides sammen på et annet ark, tørt denne gangen. Den tredje bakgrunnen hun lager er laget som den første, men mer ensfarget. Hun bruker stensilering for å lage sirkler på bakgrunnene. Ved å bruke mer og mer farge på sirklene skaper hun en flerdimensjonal effekt. Bokeh-teknikk går ut på å lage bakgrunner som har et mykt, blurry uttrykk og videoen viser en fin måte å få til dette på. Natascha bruker deler av bakgrunnene på hvite kort og kombinerer de med Die Cut-motiv og stemplet tekst. Videoen er godt filmet og det er lett å følge med. For oss som ikke har engelsk som morsmål kan det være litt vanskelig å henge med språklig, men vi får heller spole litt fram og tilbake. 


How to fix top 10 most common cardmaking mistakes

Tema: Tips & Tricks
Publisert: 1. april 2020 av Laurel Beard
Vurdering: I denne videoen får du tips om hva du kan gjøre dersom noe går feil under kortlagingen. Mange har helt sikkert gjort en hel del av ti tabbene som vises i videoen og da er det nyttig å vite hva man bør gjøre. En del av løsningene er ganske kjente fra tidligere, men for de som er nybegynnere innenfor kortlaging er det veldig greit å få tips om hva man kan gjøre dersom noe går galt. Videoen er godt filmet og siden den også er tekstet er det lett å følge med. 


Tutorialene som anbefales i “Månedens tutorials” er valgt ut fra en uavhengig redaksjonell vurdering fra TPC Magazine. Videoene i denne artikkelen sees via en link direkte på You Tube.

Translate »