MÅNEDENS TUTORIALS – DESEMBER

0 843

Hver måned publiseres det nye, spennende tutorials innenfor papirhobby. Her finner du tre tutorials som nylig har blitt publisert og som vi ønsker å anbefale videre til våre lesere. Hvilke tutorials vi har valgt ut, og begrunnelsen for det, kan du lese mer om nedenfor.


“How to use stencils properly! Mixed media techniques”

Tema: Hvordan bruke stensiler på riktig måte
Publisert: 5. desember 2019 av france papillon
Anbefaling: Videoen starter med en grundig gjennomgang av stensiler og hvordan disse bør være for å fungere best mulig. France kommer også med en rekke tips, for eksempel hvordan man kan finne ut hva som er fram og bak på en stensil og at man bør markere hva som er hva for senere bruk. Vi får også tips om hvordan vi kan rengjøre stensilene våre, og at man bør være forsiktig med bruk av varmepistol i forbindelse med stensilering. France viser en rekke teknikker i videoen, blant annet en resistteknikk hvor man henter ut blekk ved hjelp av vann og våtservietter. Videoen er interessant, og selvom jeg har over 12 år bak meg i denne hobbyen nå, lærte jeg noe nytt. Det er lett å følge med i prosessen underveis og prosjektet France ender opp med er både unikt og spennende.


“Faux Handmade Textured Paper (EASY DIY) Tutorial”

Tema: Å lage papir med tekstur
Publisert: 7. desember 2019 av Treasure Books
Anbefaling: I denne videoen kan man se en spennende teknikk for å lage eget papir med tekstur. Det meste av det som brukes i videoen har man nok på hobbyrommet, den eneste utfordringen er kanskje å få tak i tørkede blomster? Jeg synes teknikken er interessant og man kan lage helt unike papir ved hjelp av denne. Det er kanskje spesielt interessant når man lager Mixed Media-prosjekter, Junk Journals og lignende. Videoen er lett å følge med på og jeg liker at instruktøren prøver seg litt fram underveis. Lyden kunne vært litt bedre, men ved å skru opp lyden på PCen gikk det fint. Ekstra pluss for bruk av osteklut – et produkt som ofte brukes i Vintage- og Shabby Chic-prosjekter, men som jeg aldri har sett vært brukt på denne måten tidligere. 


“My new 2020 Bullet Journal/Planner Set Up”

Tema: Design av Bullet Journal 2020
Publisert: 7. desember 2019 av Inprint
Anbefaling: Denne videoen viser hvordan man kan designe sin Bullet Journal for 2020. Designet i denne er relativt minimalistisk og grafisk, og jeg liker hvordan instruktøren tegner både tekst og illustrasjoner på fri hånd. Her er det lite linjaler i bruk og det gjør at det kanskje føles litt lettere å gå i gang selv. Også fargeleggingen av illustrasjonene er lett og leken. Du vil kanskje også få idéer til nye sider i din egen Bullet Journal. Videoen har ingen tale, bare musikk, men det fungerer helt fint. Ved hjelp av opplysende teksting underveis er det lett å følge med i prosessen likevel. Og uten å røpe for mye – det er en lettelse å se at andre også kan forglemme seg litt… 


Tutorialene som anbefales i “Månedens tutorials” er valgt ut fra en uavhengig redaksjonell vurdering fra TPC Magazine. 

Banner: MaPhoto

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »