Brettekort, Bullet Journal og akrylmaling

Hver måned publiseres det nye, spennende tutorials innenfor papirhobby. Her finner du tre tutorials som nylig har blitt publisert og som vi ønsker å anbefale videre til våre lesere. Hvilke tutorials vi har valgt ut, og begrunnelsen for det, kan du lese mer om nedenfor.


“Slider Surprise Sweetie Pie Cards”

Tema: Hvordan lage Slider Cards
Publisert: 23. januar 2020 av Nichol Spohr LLC
Anbefaling: Videoen starter med at Nichol bruker rosa blekk for å farge kortbasene. Det er en metode som kanskje ikke brukes så mye her i Skandinavia, men det er absolutt en spennende og nyttig teknikk som får elementene på kortene til å fargemessig passe veldig flott sammen. Videoen er godt filmet og det er relativt lett å følge med på de ulike stegene selvom Nichol snakker fort for oss som ikke er engelsktalende i utgangspunktet. Når det gjelder motivet på kortene bruker Nichol en form for Paper Piecing – en teknikk som jeg ikke har sett så mye til de siste årene. Jeg ble veldig begeistret for Nichols interaktive stempel-ord – et nyttig produkt for de som liker å lage slider-, swing- eller andre typer interaktive kort. Videoen tar for seg mange typer teknikker underveis – både gjennom farging og blending av kortbasene, Paper Piecing, One Layering, stempling, maskering og drodling i tillegg til bretteteknikken for sliderkort. Lyssettingen og avstanden til kameraet er god og vi får tåle at vi av og til kan se litt av Nichols bakhode mens hun arbeider med kortene. 


“My Bullet Journal Set-up 2020 (aka getting my life together)”

Tema: Design av en Bullet Journal
Publisert: 18. januar 2020 av Linh Truong
Anbefaling: Videoen starter med en gjennomgang av Linhs Bullet Journal og hun viser fram hvilket utstyr hun bruker for å lage sidene. Videoen er mer uformell og henvender seg muligens til et yngre publikum enn det vi er vant til. Linh sier at hun fikk neglene ordnet i anledning opptaket og hun tar med egne feil som for eksempel at hun starter årets Bullet Journal med å skrive 2019 istedenfor 2020. Linh har gode ideer til sin Bullet Journal – for eksempel en egen side for hvem hun ønsker å bli i løpet av året (målsettinger) og sider med bøker, filmer, TV-shows og så videre som hun ønsker å bruke tid på i 2020. Videoen er godt filmet og det er lett å følge med. Hvis man ønsker å bruke noen av ideene må man nok belage seg på å spole litt fram og tilbake underveis for det går rimelig raskt unna. Fordelen med det er jo at videoen ikke er så altfor lang. Og til slutt: Linhs negler ser fabelaktige ut!


“Acrylic Painting Demo”

Tema: Hvordan male blomster med akrylmaling
Publisert: 22. januar av SurajFineArts
Anbefaling: Fra Bullet Journaling skal vi bevege over oss i det mer kunstneriske. Denne videoen viser hvordan man kan bruke akrylmaling til å male enkle blomster på lerret. Videoen starter med at kunstneren tegner opp grener på et lerret hvorpå han legger på akrylmaling direkte fra tuben på grenene. I utgangspunktet et rent og enkelt maleri før han velger å blande det hele sammen. På dette tidspunktet i videoen lurer jeg litt på hvor dette skulle ende opp. Men de blandede fargene ble til en ny bakgrunn for nye grener som han denne gangen velger å male på istedenfor å tegne. Han ordner nye blomster på disse grenene, denne gangen med litt mer flid og man får assosiasjoner til asiatiske Magnolia-trær. Videoen er flott filmet og musikken som spilles føles avslappende. Denne videoen inngår i en serie som heter “Daily Art Therapy” og kan absolutt brukes som beroligende inspirasjon til egen kunstterapi. 


Tutorialene som anbefales i “Månedens tutorials” er valgt ut fra en uavhengig redaksjonell vurdering fra TPC Magazine. 

Banner: MaPhoto

Translate »