Påske & kortlaging

Månedens tutorials - teknikker i papirhobby

Hver måned publiseres det nye, spennende tutorials innenfor papirhobby. Her finner du tre tutorials som nylig har blitt publisert og som vi ønsker å anbefale videre til våre lesere. Hvilke tutorials vi har valgt ut, og begrunnelsen for det, kan du lese mer om nedenfor.


“Try it Out Tuesday: Avery Elle Hoppy Easter DIY Cardmaking by Tina Smith”

Tema: Påskekort
Publisert: 10. mars 2020 av Cards and Coffee Time
Vurdering: Påska nærmer seg og i disse tider er det kanskje enda mer koselig å få en liten hilsen i posten. I denne videoen får du en innføring i hvordan du kan lage et flott påskekort. Videoen starter med at instruktøren fargelegger et stemplet motiv med Copics. Deretter blendes to farger Distress Oxides for å lage en bakgrunn som brukes til teksten på kortet. Motivet festes så til teksten – noe som gir en veldig flott effekt. Bakgrunnen til selve kortet lages ved hjelp av resist-teknikk og stensilering. Instruktøren bruker stempler fra samme sett/produsent for å bygge opp kortet og det gir en fin helhet. Men her har man mulighet til å eksperimentere ved å sette sammen små stempelmotiv fra egen samling for å se hvordan disse passer sammen. Videoen er godt filmet og lett å følge med på. 


Cardmaking using stamps, dies and watercolor

Tema: Stempling og vannmaling
Publisert: 19. februar 2020 av Paper Raider
Vurdering: Videoen starter med at instruktøren stempler motiv som skal brukes til vannmaling. Instruktøren poengterer at denne videoen er ment for de som synes det vanskelig å fargelegge motiv selv, og ønsker å vise at man ikke trenger å være noen form for ekspert for å gjøre et forsøk. Jeg synes det er bra at man viser at man godt kan fargelegge stempelmotiv uten å investere i dyrt utstyr, og at resultatet kan bli svært bra. Instruktøren snakker engelsk og det er trolig ikke hennes morsmål, men det går fint å følge med. Kvaliteten på filmingen i videoen varierer litt, men selve fargeleggingen er bra filmet og det er kanskje det viktigste. 


Using Paste in Cardmaking & using up what we already have

Tema: Paste og stensilering
Publisert: 20. mars 2020 av Natasha Foote
Vurdering: Videoen starter med at instruktøren viser ulike former for Paste og hvordan noen av disse kan brukes sammen med forskjellige stensiler. Her får man noen nye ideer som for eksempel bruke gamle kredittkort for å stryke pasten utover, eller å legge paste over hele papiret og deretter die cutte bokstaver ut av denne. Selve designet på kortene hun lager er spennende og hun bruker Liquid Pearls for å fylle ut deler av designet. Videoen er godt filmet, lyssettingen er bra og instruktøren snakker flytende, om enn noe rask, engelsk. 


Tutorialene som anbefales i “Månedens tutorials” er valgt ut fra en uavhengig redaksjonell vurdering fra TPC Magazine. Videoene i denne artikkelen sees via en link direkte på You Tube.

 

Translate »