Stensiler, takkekort og sequins

Hver måned publiseres det nye, spennende tutorials innenfor papirhobby. Her finner du tre tutorials som nylig har blitt publisert og som vi ønsker å anbefale videre til våre lesere. Hvilke tutorials vi har valgt ut, og begrunnelsen for det, kan du lese mer om nedenfor.


“A Die Cutting Hack for DIY Stencils”

Tema: Hvordan bruke egne dies for å lage stensiler
Publisert av: Scrapbook.com ved Alexandra Stapleton Smith
Anbefaling: Videoen viser at man kan lage egne stensiler ved hjelp av dies. Dette er neppe noe nytt for de som har holdt på med papirhobby en stund, men for de som er nye er dette en fin måte å utnytte utstyret man har på en bedre måte. Videoen er godt filmet og lyssettingen kunne ikke vært bedre. Alexandra Stapleton Smith går metodisk igjennom de ulike stegene i tutorialen. For de som sliter litt med engelsken kan det nok gå fort for seg rent språklig inni mellom, men selv om man ikke forstår alt som sies er det lett å forstå fremgangsmåten. Et ekstra pluss er det at Alexandra tipser om at man også kan bruke “stensilene” etter at man er ferdig med blendingen. 


“LDRS Creative – Thank Ewe Card Making Tutorial “

Tema: Clean and Simple-kort med oppbygning av en scene samt fargelegging med Copics
Publisert av: Cards and Coffee Time
Anbefaling: Denne videoen er valgt ut fordi den viser flere ting som er populære blant kortlagere nå. Det første er kortets rene og enkle stil. Det andre er stemplene – som er enkle og i en “barnlig” stil, noe som mange kortlagere liker å bruke på kortene sine. Fargeleggingen av motivene gjøres ved hjelp av Copics – som kanskje er det fargeleggingsmediumet flest sverger til for tiden. Jeg liker også den flerdimensjonale oppbyggingen av scenen på kortet, både ved hjelp av rammer og 3D-tape. Dersom man mangler noen stempler for å lage tilsvarende går det jo an å tegne for eksempel gressmatten selv. Et ekstra pluss er det at vi også får tips om å bruke viskelær på blekk-søl, og at en hvit tusj kan være redningen dersom man har vært litt ustø på hånden i fargeleggingen. 


“Gorgeous Sequins! Fast Shaker Card Idea “

Tema: Shaker Card med Sequins/paljetter
Publisert av: K Werner Design
Anbefaling: Denne tutorialen er valgt ut fordi den viser en spennende, og for meg ny, måte å lage Shaker Cards på. Resultatet er flott og passer veldig godt til fødselsdagskort. Mange som har holdt på med papirhobby en stund har nok også en god del sequins liggende og dette er en fin måte å få brukt noen av disse på. I denne videoen lages det et kort med runde “vindu” ved hjelp av en die, men man kan jo lage vindu som er hjerteformede, firkantede eller kanskje formet som stjerner ved hjelp av enkle dies som man bruker flere ganger på samme papir. Et ekstra pluss for tipset om å brette sammen 3D-tape før man limer denne på kortet. 


Tutorialene som anbefales i “Månedens tutorials” er valgt ut fra en uavhengig redaksjonell vurdering fra TPC Magazine. 

Banner: MaPhoto

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.