NORDLYSET: MARGITHAS KONDOLANSEKORT

0 1,054

Margithas vakre kort er laget til en eldre dame som etter 60 år mistet sin ektefelle. Som de fleste kortlagere vet er det ikke enkelt å lage kondolansekort, men Margitha har løst det på en veldig fin måte. Teksten er helt enkelt “Kram” – i det ligger det både omtanke og nærhet. Nedenfor kan du lese om hvordan Margitha lagde kortet.

Type prosjekt: Kort
Anledning: Kondolanse
Teknikker brukt: Tørrembossing, Die Cutting
Pynt/dekor: Die Cuts, blomster, rain drops
Hovedfarge: Creme

10922777_10152779870288393_2142362569714156485_n

Kortet är gjort i storleken 10x15cm, som de flesta av mina kort är: En lagom storlek för det mesta och väldigt enkelt att hitta kuvert och cellofanpåsar till.

Själva kortbasen är färdigköpt från PY-hobby, mycket bra priser på allt inom pyssel.

Kortet är gjort i två lager, varav det översta torrembossade jag i en folder från Tattered Lace. Det är egentligen en stor embossfolder, för stor för att rymmas i en Big Shot, men med hjälp av en vass kniv så passar den nu där. Det är samma nyans på all cardstock utom på ordet “Kram” och dess skugga.

Spetsen som ligger tvärs över kortet är köpt från Ica Maxi.

Alla blommorna kommer från Wild Orchid Crafts och bakom skymtar en swirl från gamla Quickutz samt några kvistar från Memory Box. Fågeln är utstansad med en die från Spellbinders, Birds on a Wire, men det var bara en som fick vara med. Bladen är från Marianne Design. Kram är en die från ROX-stamps och bara så fin.  I mitten av alla blommor sitter små akryldroppar av den modell man kan hitta i blomaffären.

Kortet gjordes till en äldre dam som efter 60år som gift plötsligt förlorade sin make.

Jag resonerar som så att en kram behöver vi alla och fågeln symboliserade hon som blev kvar.

The Paper Crafting takker Margitha for at vi fikk lov å vise fram hennes vakre kort i magasinet, og dersom du vil se mer av det Margitha lager kan du besøke bloggen hennes her: Klister & Lim

Foto: Margitha
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More