,

Maritim inspiration – Part 3 – Vintage og fiskenet

Hun læner sig mod rælingen på skibet og vender ansigtet mod havets friske vind. Vinden kærtegner hendes kinder og efterlader et rosa aftryk. Vinden leger lystigt og lokker hende, den forsøger ufortrødent at liste hendes hårlokker fri af deres fangenskab. Hun sukker dybt og drømmer om at være barn igen, om at vriste sig fri af samfundets regler, den lange kjole, den stramme frisure og lade sit hår lege frit med vinden. Vi nærmer os næste inspirationshavn, hvor vi skal tilbage i tiden og inspireres af Vintage stilen.  

SE OGSÅ: STILARTER I PAPIRHOBBY: VINTAGE

Denne gang skal vi finde det antikke look frem og vi skal lade os inspirere af gamle træskibe. Vi skal tilbage til tiden, hvor damernes hår var opsat på hovedet og pigebørn legede på stranden i hvide blondekjoler. Stilen må gerne se gammel og slidt ud. Det må gerne synes af, at tidens tand har været forbi og man mindes fortiden med smil på læben.

I dag skal vi se nogle fantastiske maritime kort af Dorthe Pabst aka Pipserier. Dorthe har i år været meget flittig med at kreere maritime vintage kort. Det første kort vi skal se, er et rammekort hvor der er brugt muslingeskaller og fiskenet for at skabe en ægte maritim stemning.

Dorthe Pabst - Maritims rammekort

Da jeg fik øje på mågen på molestolpen, mindes jeg at have set noget lignende. Se for eksempel dette stempel fra Your Own Scrap i Danmark. Så fin og elegant.

Your Own Scrap - Stork stamp

Bildmålarna i Sverige har et stempel med måger i mere enkel stil, som også sagtens kan bruges til vintage stilen.

Eller hvad med dette stempel også fra Your Own Scrap med et fint stort skib. Det får mig helt til at tænke på Titanic filmen med Leonardo Dicaprio og Kate Winslet.

Your Own Stamps - Skib

Eller dette stempel sæt fra Kort og Godt i Norge, hvor der også er et Titanic lignende stempel plus flere tekster.

KortogGodt NO_skib+tekster

Nu skal vi for en stund væk fra skibene og finde hen til stranden. Denne gang har Dorthe lavet et skønt kort med strandmotiv. Atter ser vi detaljen med fiskenettet og muslingeskallerne. Jeg skal vist huske at samle lidt muslingeskaller på stranden næste gang. Og har du lagt mærke til den foldede detalje i bunden af kortet? Det giver en rigtig interessant dimension i kortet.

Dorthe Pabst - En duft af havet

Og tjek lige dette kort nedenfor! Atter ser vi fyrtårnet igen. Og til pynt er der brugt die-cuts af et anker og ror. Anker og roret er en die fra Marianne Design. Hvis du kender en fisker, så spørg om han har noget gammelt fiskenet du kan få. Det kunne jo være, du var heldig. Prøv og se den flotte krabbe, som er kommet med på kortet.

Dorthe Pabst - vintage kort m. anker+ror

Jeg har selvfølgelig været ude og surfe rundt i blogland. Her har jeg kigget efter, hvad som ellers findes af maritim vintage inspiration derude. Jeg fandt blandt andet denne utroligt facinerende Tim Holtz Configurations bog. Eller disse flotte og farverige Vintage motiver fundet på Pinterest.com. For ikke så længe siden viste vi dette flotte Maritime album af svenske Marie Linder frem, hvor hun har lavet en video tutorial til. .

Der findes masser af lækre papir kollektioner på markedet, som oser af maritim stemning. Se bare dette fra Graphic45 i lækker vintage stil. Her har norske Gunn-Eirill brugt denne papir kollektion til at udsmykke en gavepose, samt endnu én gavepose. Lækker inspiration!

Graphic45 - by-the-sea paper

Og lad os slutte af med et citat stempel fra Your Own Scrap. Jeg synes, det passer så fint til vores maritime inspirationsrejse.

Your Own Scrap - rejsetekst stamp

Hvis du – ja, dig – har lavet et maritimt kort i vintage stil, så vil jeg meget gerne se det. Så hvis du indenfor den seneste tid har lavet et dejligt maritimt kort, så skriv en kommentar til denne artikel og indsæt et direkte link til din blogpost med kortet. Vi elsker at se, hvad vores fantastiske læsere får lavet.

Hvis du først lige er kommet ombord på vores Maritime Inspirationsrejse, kan du læse lidt om de havne vi har været forbi på vores sejlrute her:

Maritim inspiration – part 1- Dimension og dybde
Maritim inspiration – part 2 – Den enkle stil
Maritim inspiration – part 3 – Vintage og fiskenet
Maritim inspiration – part 4 – Havets pynt
Maritim inspiration – part 5 – Havets farver
Maritim inspiration – part 6 – For barnlige sjæle
Maritim inspiration – part 7 – Gaver og fest

Husk at vi fortsætter vores rejse rundt i den Martime verden den kommende tid. Hop ombord og tag med til næste inspirationshavn.

Denne artikel er baseret på min egen personlige inspiration, som jeg gerne vil dele med andre. Jeg er ikke blevet bedt om, eller betalt for, at skrive om disse produkter.


Posted

Translate »