,

Maritim inspiration – Part 5 – Havets farver

Blå er ikke bare blå. Der findes et hav af forskellige blå nuancer, marineblå, lyseblå, koboltblå, pudderblå, himmelblå… Ja, vi kunne blive ved og ved med at nævne forskellige farver. Dyre- og plante livet i havet er langt fra kedeligt. Her finder vi snarere flotte stærke farver. I dag skal vi inspireres af havets farver og livet under overfladen. Hvis du er en af dem, som har prøvet at snorkle i krystal klart vand på en strandferie, så tænk tilbage. Lad dig mindes, hvad du så under havets overflade af farverige fisk og planteliv.

SE OGSÅ: LEG MED UTRADITIONELLE FARVER

Jeg har fundet lidt blandet farve inspiration til Jer fra Design Seeds. Når jeg ser på disse billeder, ville jeg ønsker mine fotograf evner var meget, meget bedre. Tænk, hvis ens feriebilleder så sådan ud. Tro mig, jeg har rigeligt med billeder af strand og klippekyst, og de ser langt fra sådan ud. Men nu skal det ikke handle om mine evner som fotograf eller mine feriebilleder. Det skal handle om alle de farver vi kan finde i og ved havet.

Når jeg tænker på havet, tænker jeg først og fremmest på blå farver. Men se lige denne farve inspiration. Hold da op, nogle flotte farver.

Design Seeds colour palette - UnderwaterHues

Jeg måtte simpelthen lave et kort, da jeg fandt denne farve inspiration. Først fandt jeg stempelsværter frem, som passede til farve inspirationen. Så fandt jeg en Memory Box stencil, som kunne bruges til at illustrere hav planter. Og jeg fandt en stencil fra Simon Says Stamp, som jeg kunne bruge til at skabe bobler med. Til fiskene har jeg brugt et stempel fra Paper Smooches, mens kompas og tekst er fra Avery Elle. Detaljeret beskrivelse og materialeliste kan ses på min blog HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu blev jeg lidt nysgerring og har været rundt i Skandinavien for at finde lækre stempler med fisk. Hvad siger du til disse stempler fra Vilda Stamps? Det første stempel af en dejlig frisk fisk.

Vilda Stamps - Fisk

Og så det andet stempel, som er mere til den humoristiske side. Jeg synes, at dette stempel er total humor. Det kunne sagtens bruges til et skolekort, et humoristisk eksamenskort, fødselsdagskort til alle med humor, nørder og fritidsfiskere. Jeg elsker humor kort – især når jeg selv får dem!

Vilda Stamps - Fiskekit

Og se lige denne farve inspiration af en knaldrød søstjerne, en flaskepost, fortøjringsreb og slidt malet træ. Et orgie af farver fra havets element. Mums, siger jeg bare.

Design Seeds colour palette - SeaHues

Denne farve inspiration falder meget godt i hak med Carta Bella’s “Ahoy There” kollektion med både papir, stempler og dies. Jeg ved, det er muligt at få fat på Carta Bella’s “Ahoy There” her i Danmark blandt andet hos Hobbyboden. Personligt elsker jeg, når der er koordinerende stempler og dies. Det er ultra mums for mig!

Carta Bella_Ahoy There_6x6
Carta Bella_Ahoy There_stamps
Carta Bella_Ahoy There_dies

Og så synes jeg lige, vi skal se endnu et kort fra Dorthe Pabst. Lækre farver og detaljer!

Pipsserier_kort m. krebs og anker

Sidste farve inspiration minder mig om den Bornholmske klippekyst, når blæsten presser bølgerne ind mod kysten. Naturen kan være barsk og smuk på samme tid.

Design Seeds colour palette - ColorCrash_3

Hvornår har du sidst ladet dig inspirere af naturens farver? Tænker du over det, når du går en tur i skoven eller er ude på vandet i sejlbåden? Husker du, at lade dig inspirere af nuet og dine omgivelser?

Hvis du først lige er kommet ombord på vores Maritime Inspirationsrejse, kan du læse lidt om de havne vi har været forbi på vores sejlrute her:

Maritim inspiration – part 1- Dimension og dybde
Maritim inspiration – part 2 – Den enkle stil
Maritim inspiration – part 3 – Vintage og fiskenet
Maritim inspiration – part 4 – Havets pynt
Maritim inspiration – part 5 – Havets farver
Maritim inspiration – part 6 – For barnlige sjæle
Maritim inspiration – part 7 – Gaver og fest

Vi har stadig et par havne at besøge endnu inden vores inspirationsrejse i det Martime slutter. Hop ombord og tag med til næste inspirationshavn.

Denne artikel er baseret på min egen personlige inspiration, som jeg gerne vil dele med andre. Jeg er ikke blevet bedt om, eller betalt for, at skrive om disse produkter.


Posted

Translate »