Masseproduksjon av julekort

GD2016 Linda Heskestad

Mitt femte prosjekt er masseproduksjon av julekort. Jeg trenger en del julekort jeg kan sende uten at det blir sky høy porto, så da er det bare å finne fram bilde, konvolutt, vekt, stempler, dies og alt annet jeg har lyst til å bruke på disse.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Jul
Stilart: Clean and Simple
Teknikker brukt: Stempling, embossing, fargelegging
Hovedfarge: Hvitt


Jeg skal lage to forskjellige kort, og starter med å sortere ut det jeg skal bruke på det første kortet.

gd2016-linda-5-01

gd2016-linda-5-02

Jeg finner frem akvarellark, stempler julestjerne motivet fra Hero arts med Versamark og embosser det med gullglitter embossingpulver.

gd2016-linda-5-collage-3-4

Nå finner jeg fram malingen og maler alle julestjernene før jeg bruker de tilhørende diesene og stanser ut alle julestjernene. Når jeg er ferdig med å stanse de ut går jeg over kantene og passer på at jeg har maling helt ut på kanten.

gd2016-linda-5-collage-5-8

gd2016-linda-5-09

Nå lager jeg ferdig kortbasene mine til alle kortene. Jeg bruker hvit A4 kartong. De ferdige basene blir 5 7/8’’ x 4’’. Inni alle kortene på høyre side stempler jeg en tekst fra Kort og Godt med rød Archival ink. Jegs stempler også stemplet mitt på baksiden med den samme stempel pute. På venstre side inni kortet er det plass til bide. På forsiden av kortet stempler jeg God Jul med Versamark og embosser det med gullglitter embossingpulver. Jeg limer på alle de ferdige julestjernene med en bit hvit mosegummi under for å få litt dimensjon på kortet.

gd2016-linda-5-10

gd2016-linda-5-11

gd2016-linda-5-12

Jeg begynner nå på kort 2. Her skal jeg stemple julestjerner og blader i flere lag, før jeg stanser de ut med dies. Både stempler og blader er fra Wpluss9. Jeg bruker Misti stempelverktøy for å få lagene til å passe perfekt oppå hverandre og stempler med Archival ink i forskjellige farger. Det siste laget på julestjernene embosser jeg med gullglitter embossingpulver. Jeg lager en stor og to små julestjerner og to blader til hvert kort.

gd2016-linda-5-collage-13-16

gd2016-linda-5-collage-17-20

gd2016-linda-5-collage-21-24

gd2016-linda-5-25

Nå har jeg alle delene mine til kort to og begynner å sette de sammen. Jeg finner fram basene jeg allerede har laget ferdig. På forsiden limer jeg to små julestjerner og to blader rett på kortet. Den siste stor julestjernen limer jeg på med en bit mosegummi under for å få litt dimensjon.

gd2016-linda-5-26

Nå er alle kortene ferdige og jeg har mange julekort med plass til bilde som jeg kan sende ut, og fortsatt holder jeg meg innenfor den laveste portosatsen i Norge (vekt under 20 gram og ikke tykkere enn 2 cm).

gd2016-linda-5-collage-27-30

gd2016-linda-5-collage-31-32

Har også laget en video som viser hvordan jeg lager kortene:

***

***

Jeg har brukt kort 1:

 • Skjærebrett, scoreboard, varmepistol og MISTI.
 • Tape.
 • Antique Poinsettia stempel fra Hero Arts.
 • Paper layering antique poinsettia dies fra Hero Arts.
 • Kuretake Gansai tambi watercolor i farge 30 (rød), 43 (gul), 58 (grønn) og 91 (gull).
 • Gullglitter embossingpulver fra Inkido.
 • Versamark stempelpute.
 • Vann og pensler.
 • Akvarell ark.
 • 200 gram hvit A4 kartong fra kontorrekvisita butikk.
 • God jul stempel fra ukjent.
 • Tekststempel fra Kort og Godt.
 • Mosegummi.
 • Archival ink – Red Geranium.

Jeg har brukt kort 2:

 • Skjærebrett, scoreboard, varmepistol og MISTI.
 • Tape og lim.
 • Gullglitter embossingpulver fra Inkido.
 • Versamark stempelpute.
 • 200 gram hvit A4 kartong fra kontorrekvisita butikk.
 • God jul stempel fra ukjent.
 • Tekststempel fra Kort og Godt.
 • Mosegummi.
 • Archival ink – Red Geranium, Carnation Red, Leaf Green, Fern Green og Emerald Green.
 • Pretty Poinsettias dies og stempelsett fra W pluss 9.

Klem Linda aka Lindas Papercrafting

Linda, som er vores Album & Eske Inspirator, har allerede vist andre flotte projekter her i vores magasin. Du kan se dem her:


Posted

Translate »