NORDSTJERNEN: MAY GRETHE FRA NORGE

1 1,681

May Grethe fra Norge er en dyktig og allsidig kortlager som liker å prøve det meste av stilarter når hun lager kort. I denne artikkelen viser hun kort som spenner fra grungy og maskulint til kort med fargerike og herlige motiv og videre til elegant hvitt-på-hvitt. May Grethe startet med å lage kort i 2011 da datteren fikk henne med på treff på Frei. 

MAY GRETHE FRA NORGEHva er ditt navn?
May Grethe Weltan heter jeg.

Hvor bor du?
Bor på Frei i Kristiansund kommune på Vestkysten av Norge

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jeg har blogg og webadressen er Kortparadis

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager omtrent bare kort. Og de aller aller fleste i standard format som 6×6.

Litt staffelikort og enkel brette-teknikker kan det bli, men bare sjelden lager jeg større prosjekter som eksplosjonsbokser.

Noen spesiell stil kan jeg vel ikke si at jeg har. Lager det meste og det som faller meg inn og som jeg har lyst til der og da. Både søtt og mykt, røft og tøft, enkelt og greit, klæss og klin,  clean and simple, her prøves det meste, så man må vel kunne si man er allsidig da kanskje? Jeg er veldig glad i fine tekster og liker å ha med et fint vers på kortene jeg lager. Bruker gjerne motiver (som bilder), og prøver iblant å fargelegge litt stempelmotiver. Da har er det Promarker-tusjene som får frem og lufte seg.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg regner meg som aktiv kortlager fra våren 2011, så drøyt 3 år har jeg holdt på.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
En god venninne ivret for at jeg skulle starte opp, men klarte ikke helt å overbevise meg om at dette var noe for meg. Hun jobba derfor aktivt for at min datter som da var 11 år skulle bite på, noe hun også gjorde. Var med å puslet litt sammen med min datter hjemme, men hadde lite utstyr, og det ble derfor temmelig begrenset hva vi fikk til.  Min datter syntes denne hobbyen var kjempemorsom, og hadde derfor lyst å være med på treff som blir arrangert her på Frei, men følte seg ikke helt trygg uten at mamma’n var med.  For at hun og jeg skulle få en helg sammen , ble jeg med henne på treff, og dermed var det gjort.  Jeg ble helt hekta og totalt bitt av papirbasillen. Interessen ble ikke mindre da jeg slapp å okkupere kjøkkenbordet, og fikk eget rom i kjelleren med plass til 2 og til alt utstyret. Min datters interesse for papirhobby har vært dalende det siste året, mens jeg bare koser meg mer og mer.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i TPC?

MAY GRETHE FRA NORGE
Et kort jeg laget i 2012, med metalltape og maling og diverse remedier.
MAY GRETHE FRA NORGE
Året etter, i 2013, laget jeg dette kortet. Jeg er vel over gjennomsnittet glad i snøkrystaller og elsker når jeg kan lage vinter- og julekort med snøkrystaller.
MAY GRETHE FRA NORGE
Hvitt på hvitt – fra 2014
MAY GRETHE FRA NORGE
Kort med motiv fra My Besties. May Grethe bruker Promarkers for å fargelegge stempeltrykk.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Noen dager er mer travle enn andre både på jobbfronten og privaten, så hver dag får jeg dessverre ikke satt meg ned, men klarer som regel på få til noen ettermiddager i løpet av uka.

Hvordan er din scrappeplass?
Har relativt god plass til mitt behov, men utstyrsmengden øker, og med det øker også behovet for større plass.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Ikke lett å nevne noen spesielle, men følger med i forskjellige blogger og rundt om på diverse grupper på Facebook og forum, og henter inspirasjon litt overalt. Det er så utrolig mange dyktige der ute, så ingen nevnt…ingen glemt.

Foto: May Grethe
Publisert med tillatelse

1 kommentar
  1. Lena_J skriver

    Herlig variert stil. Du lager utrolig mye flott. Så inn i bloggen og snoke mer 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More