Megamycket manga och hur man löser svåra beställningar

0 136

Vissa beställningar är svårare än andra. Kan du göra ett JAS-plan? Han gillar the legend of Zelda? Han är inne på manga… Jag ska avslöja mina tekniker som gör att jag kan leverera.  

Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Student
Stilart: Manga
Teknikker bruk: stämpling, diecutting, ink-blending, embossing
Pynt/dekor:  Ingen
Hovedfarge:  multifärgat
Utstyr som er brukt: Manga-tidning, pojkstämpel från Tickled Pink, ram från Whimsy, studentmössa från gummiapan, bokstäver från Lawn Fawn, guldembossing från Wow, textstämpel från Slöjd-detaljer, vit och snart

Om du får väldigt specifika beställningar med vissa superhjältarna eller figurer som ska vara ned och det saknas stämplar eller dylikt på området då finns ett gäng andra tekniker och knep att ta till.

Fundera över var motivet kan tänkas finnas: 

På servetter? I så fall kan du skala av det tunnaste lagret på servetten. Ta fram en bit cardstock så stor som motivet och lägg en bit plastfolie emellan servetten och cardstocken. Lägg ett bakplåtspapper över och stryk på låg värme tills bilden smält fast på pappret. Då kan du klippa ut motivet bara. Som här med Spider-Man.

Finns motivet utskrivningsbart? Då kan du använda olika transfertekniker. En sådan går ut på att måla med en relativt ljus akrylfärg på cardstock. Lägg ner det utskrivna motivet (på vanligt kopieringspapper), som du kanske grovklippt ut lite, i den blöta färgen med motivet nedåt. Låt det bli helt, helt torrt. Använd sedan ett fuktat finger eller spraya ett tunt tunt moln av vatten över pappret och gnugga bort allt vitt papper till bara motivet syns. Som här med Zelda.

Om motivet är sådant att det finns stiliserade siluetter av det som tex Batmanloggan eller som nedan Jas-plan, kan du skriva ut motivet och klippa ut det så att du kan använda pappret som en stencil.

Sist men inte minst. Finns kanske motivet i en serietidning som du kan tänka dig slakta? Ja då kan du göra så här när kortbeställaren vill ha megamycketmangakänsla i kortet.

Här har jag skurit ut motiven så de passar i Whimsys ram. Sedan har jag försiktigt färglagt bilderna med akvarellpennor och blandat ut. Sedan har jag färgat kanter och bakgrunder med Distress ink.


Bokstäverna är embossade i guld och studentmössan är från Gummiapan. Pojken från Tickled Pink är färglagd med Altenews akvarellpennor. Att ha en ram-dies som denna skapar verkligen serietidningskänslan tycker ni inte?!

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »