Mine 10 beste tips – Hobbyrom organisering

Jeg er endelig ferdig med en stor opprydning på hobbyrommet mitt. Men en ting som jeg har brukt mange år på å forstå, er at når jeg rydder på hobbyrommet, må jeg også kvitte meg med ting, ikke bare bytta plass på dem. Her vil jeg dele med deg mine beste tips om hva du burde kaste, gi vekk eller selge når du rydder/organiserer hobbyrommet ditt.

Jeg har i mine mange år som kortlager hatt flere hobbyrom, og ikke minst har jeg ryddet og organisert de rommene utallige ganger. Men det ender alltid med det samme “tenk at jeg har behov for det en gang”, “den er så fin”, “denne vil jeg teste en gang”. Disse og mange andre unnskyldninger har jeg brukt i alle disse årene for å beholde hver eneste ting i hobbyrommet mitt. Så i sted om å rydde, har jeg bare funnet nytt plass til alt. Men det er slutt! Jeg har ENDELIG organisert og ryddet der inne og nå vil jeg dele med dere mine beste tips.

1 – PENNER vi som holder på med papirhobby har vi mange av dem, sjekk alle og sørg for at de virker. Virker de ikke og kan de ikke fylles på (som copic for eksempel) KAST DEM!

2 – LIM er du som meg har du helt sikkert prøvd mange forskjellige flyttende lim på markedet….er de uttørka vet du hva som må gjøres. Sorter resten og ha de lett tilgjengelig sånn at de blir brukt.

3 – PAPIR da jeg begynte for 15 år siden kjøpte jeg flere av de mønster arkene jeg syns var fineste, noe som gjorde at jeg ikke heller brukte dem… fordi de var så fine. Sorter de som fremdeles passer din nåværende stil, enten det er gamle ark eller nye. Har du ikke brukt dem på 10 år kommer du helt sikkert ikke til å bruke dem de neste 10 år heller. Spar bare dem som du SKAL bruke.

4 – VERKTØY vi alle har nok mange linjaler, skjærebrett, underlag om sikkert mye mer. Verktøy som du “skal” fiksa, har du ikke fikset dem den siste året, kommer de nok ikke til å bli fikset.  Behold de som du har brukt for og pakk sammen de som har stått uten å bli brukt.

5 – SAKSER tror at du kjenner deg igjen når jeg sier at jeg har en saks for hver ting, papir, tape, tøy, osv. Vask dem og sjekk at de klipper godt. Samla sammen de som du skal bruke videre.

6 – STEMPLER før kjøpte vi stemplene på kloss, er du som meg har du samle alle i en boks fordi de bare tok plass… sett de fram og bruk dem som pynt, eller ta av klossen på dem du har lyst til å bruke videre. Er de så gamle at de er tørket ut, eller smeltet… ja akkurat det…kast dem.

7 – BLADER før kjøpte vi eller abonnerte vi på papir blader som vi fikk i posten og koste oss med å bla gjennom. Det er dessverre ikke så mange av dem igjen. Spar på de som du har en spesielt knytt til, kanskje du ble publisert på en av dem? resten kan du legge til side.

8 – BOKS/ESKER ja, alle disse som var så fine og  som vi har spart fordi vi tenker alltid at de skal vi lage noe av…. har du spart de så lenge at ikke det som kom inni finnes lengre, er det nok på tide til å innse at de tar bare plass.

9 – UFO aka unfinished objects…. er det kortet uferdig fordi du ikke var fornøyd med den for 5 måned siden, er det en stor mulighet for at du ikke blir fornøyd med resultatet nå heller. Se gjennom alle ufoene, og sorter dem som har ting du kan bruke videre, og sett resten til side.

10 – KORT som de er blitt så mange at du kunne sende et par til hver venn du har på Facebook. Ja jeg er en av dem som lager kortene, men å sende dem…det er en helt annen hobby. Pakk de i pakker av 10 og gi vekk til andre som kan ha glede av dem, selg dem billigere, eller gjenbruk det papir og pynt du vil beholde. Kort er også en super gave til dem som har alt, en liten ekstra oppmerksomhet til alle i familien  under juletre er også hyggelig. Eller rett og slett send dem.

Nå har jeg gitt deg mine 10 beste tips for å virkelig rydde på hobbyrommet. Jeg er sikkert på at i likhet med meg har du nå samlet ganske mye til side.

Da er det på tide til å sortere dette. Jeg har delt mine ting i flere poster, den ene var en giveaway til en av mine følgere som var nybegynner. Dattera mi tok med seg mye av dette på barna skolen etter en prat med kunst og håndverk lærer. Gjenbruk butikken i nærområdet tok imot gledelig det jeg donerte. Lagde meg en salgs gruppe på Facebook og solgte mye av tingene der. Ødelagte ting og annet kastet jeg bare i den rette beholderen.

Vel hvis du fremdeles leser her,  kan det hende at du tenker at alt dette visste du fra før.  Og der er jeg enige, dette er noe jeg visste også, men som jeg aldri praktiserte, helt til jeg i år endelig bestemte meg for å ta kontroll over hobbyrommet og ikke omvendt.

Håper at du har plukket noen tips på vei, og jeg gleder meg til å høre hvordan din erfaring etter rydding av hobbyrommet ditt blir. Jeg var litt leie meg og til og med nesten angra da jeg holdte på å pakke ting vekk, men nå er det bare deilig å se rundt i et hobbyrom som ikke er stappfullt med ting som jeg ikke bruker, men i stedet har bare de tingene som jeg bruker. Lykke til!

Kreativ hilsen fra Graciela

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.