,

Mix af en masse

Jeg ville lave et kort til en meget skattet kvinde, som har været en del af mit liv en tid, og som nu skal på pension. Det gav anledning til det her kort, som endte med at blive et mix af “rester” fra tidligere artikler.

Type projekt: Kort
Anledning: Pension
Stilart: Mixed Media, Layering
Teknikker brugt: Heat Embossing, Stempling, Stencils, Farvelægning med Farvepulver og Sværte, Blomster-Diy, Udstansning.
Pynt/dekor: Halvperler, Glitter, Microbeads
Hovedfarve: Turkis/Mørkbrun
Udstyr som er brugt: Heatgun, Stempelværktøj,  Stencils, Stylus Pen, Pensler/Vand-Mister, Stansemaskine

SE OGSÅ: DANISH DYNAMITE

Jeg plejer altid at tage udgangspunkt i modtagerens stil, når jeg laver kort, så det bliver et mix af modtageren og mig, men i det her tilfælde kender jeg faktisk ikke ret meget til hendes personlige stil, så det blev et mix af, hvad jeg tror, hun ville kunne li’ og min egen stil. Og ordet “mix” skulle vise sig at komme til at gå igen i den her kort-process, idet baggrunden er del nr. 2 af en baggrund, jeg lavede til et kort fra en tidligere artikel – og blomsterne er en blanding af forskellige “reste”- blomster bla. også fra en (meget) tidligere artikel og sidst, men ikke mindst blev stilen Mixed Media.

Kortet blev lavet på en måde, hvor det hele skete sådan lidt tilfældigt.
Størrelsen blev bestemt af det stykke baggrund, der var tilbage + et par layering lag.Blomsterne blev smidt – en for en fra blomster-boksen med alle mine reste-blomster, -ovenpå baggrunden, for at se om de passede i farven og så kom datteren min forbi og sagde: “det ser godt ud, sådan som du har lagt dem!” – og sådan blev det så (næsten). Blomsterne tilpassede jeg herefter med midt-perler osv. så de passer til hinanden og til kortet.

Vellumet bag teksten blev valgt udfra, at det var det eneste, jeg havde fået med hen til min scrapbuddy, hvor jeg lavede næst-sidste del af kortet. Jeg havde egentligt tænkt, at teksten ikke skulle ha’ nogen egen baggrund, men det kom til at se for “rodet” ud, så det blev vellum, som jeg havde glemt i min taske fra et tidligere besøg. Jeg nyder rigtigt meget, når man ved at plukke hist og pist kan få det hele til at gå op i en højere enhed og få skabt noget, som man er tilfreds med.

Da jeg kom til indret af kortet, var jeg nødt til at finde på en løsning med plads til megen tekst, da jeg havde meget på hjertet. Jeg fandt derfor på, at lime en kuvert på ca. 10 x14 cm. inden i kortet, hvortil jeg udstansede 3 kort i passende størrelse i lækkert karton, men uden anden pynt, så der var plads til teksten. Kuverten blev lukket med en udstanset stribe farvet med samme farvepulver som forsiden.
Og hjertet bag på er også farvet med samme nuance farvepulver. Og det blev afslutningen på kortet, som kom ca. til måle 13,5 x16,5 cm.

Translate »