Mixed media “Skärgårdskänsla”

Nu längtar jag verkligen efter sommaren! När jag skapar den här tavlan har april bjudit på riktigt aprilväder och jag är trött på snö, regn, hagel och kyla. Vad passar då inte bättre än att skapa lite sommar själv. Här bjuder jag på en somrig tavla med skärgårdskänsla.


Type prosjekt: Canvas
Anledning: Dekoration 
Stilart: Mixed media
Teknikker brukt: Stenciling/ Stamping/ Colouring
Hovedfarge: Blå, grön, röd


Jag startar med en canvas som är 20×30 cm. Jag tar Inka Gold i både guld och silverfärg, späder med vatten och målar med pensel på akvarellpapper. När detta har torkat stämplar jag fiskarna och krabborna på papperet som nu är lite glänsande. Klipper ut motiven för hand. 

De små chipboard-husen har jag haft i mina gömmor länge, och till det här projektet blir de perfekta. Dessa hus målar jag med röd akrylfärg och ger dem vita knutar och svarta tak.

Som ni kanske har räknat ut så ska det bli en tavla med marint tema. Jag delar därför av tavlan på ca 1/3, där den övre delen ska vara land och den undre delen under vatten. Använder modeling paste genom en schablon för att skapa struktur i bakgrunden.

Nu ska jag skapa strandkanten, och då tar jag ostduk och trassel (sånt man kan köpa på bilaffären för bilvård), och färgar in med olika gröna nyanser.

Jag gillar verkligen att arbeta med Distress Crayons. Med gesso under så är de lätta att blanda med ett fuktigt finger, men när de torkar så är de mycket mindre reaktiva med vatten än dynorna tycker jag.

Till min tavla använder jag de blå tonerna till himlen och de grönare nyanserna till havet.

 Art stones, mini art stones och riktiga snäckor, stenar och pinnar limmas fast med gel medium. Även husen, ostduken och trasslet limmar jag fast. Jag ser till att gå över kanterna på tavlan.

Den lilla flaskan, som ska föreställa en strandad flaskpost, har jag fyllt med mini art stones och en ihoprullad pappersbit.

Här har jag lagt till brun Distress ink och turkos Dylusions spray på stenar och dekorationer. Jag har även limmat dit turkosgröna dekorstenar.

Dessa sjöstjärnor har jag gjort av papperslera i en silikonform. Färgade in dem med Distress crayons i rött och orange.

Avslutningsvis sätter jag fast mina fiskar och krabbor med distanskuddar bakom för lite dimension. Jag placerar även ut sjöstjärnorna och sätter dit små blommor som ska se ut som havsanemoner.

Nu är min tavla klar! 

Så här från sidan kan man se hur glansiga fiskarna är när ljuset reflekteras.

Här följer några närbilder på slutresultatet.

Produktlista:

 • Art stones, Mini art stones (Prima)
 • Inka Gold (Viva)
 • Papperslera (Panduro)
 • Silikonform för bakning (Panduro)
 • Stämplar, “Something Fishy” (Rubber Dance)
 • Dekorsten (Form living)
 • Gel medium (Liquitex)
 • Gesso (Liquitex)
 • Modeling paste (Pebeo)
 • Distress ink “Walnut stain” (Ranger)
 • Distress Crayons (Ranger)
 • Dylusions spray “calypso teal” (Ranger)
 • Blommor (ScrapBerry)
 • Glasflaska (Panduro)
 • Schabloner/stencils ”Text” (Panduro), den med bubblor okänt märke
 • Hus, chipboard – för mig okänt märke.
 • Saker från naturen, ostduk och trassel.

Faktisk så blev jag väldigt nöjd med tavlan, den blev så som jag hade föreställt mig i huvudet. Jag har tänkt att mina föräldrar ska få den som present i midsommar till sin lilla röda stuga vid havet.

Hoppas ni blev inspirerade att prova något liknande.

Tack för besöket! 

Melina aka Minas Kreativa


Posted

Translate »