Scrappeintervjuet: Mona Gry fra Danmark

Mona Gry fra Danmark har alltid vært kreativ på en eller annen måte, men det var i 2001 Mona Gry fikk øynene opp for scrapbooking. Hun hadde da arvet en del gamle bilder etter sin far. Det var imidlertid ingen i familien som visste hvem personene på bildene var. Det inspirerte Mona Gry til å finne fram til hvem de avbildede personene kunne være og lage et slektsalbum med bildene og tilhørende tekster. Mona Gry lager fremdeles LOer, men også kort, Altered Art, Pocket Letters og holder på med Mixed Media.

Billede af mig selv

Hva er ditt navn?
Mit navn er Mona Gry Eghart.

Hvor bor du?
Jeg bor i Viborg med min mand og vores to dejlige drenge.

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET – SONJA FRA DANMARK

Har du egen blogg/webside?
Jeg har en blog, der hedder Gryks verden

Hva slags form for papirprosjekter lager du?
Jeg laver alt inden for scrapbooking – det klassiske scrapbooking med LO´er, men også kort, Altered Art, Pocket Letters og eksperimenterer i øjeblikket lidt med Mixed Media.

Når startet du med papirhobby?
Jeg har altid været kreativ, som barn tegnede jeg en del, min mor lærte mig at sy og brodere, og da jeg blev konfirmeret, syede jeg med perler. Sidenhen blev det til en hel del kort, og derfra var det nemt at blive forfalden til Scrapbooking omkring 2001. Da min far døde i 2000, arvede jeg en hel del meget gamle fotos, som havde mistet værdien, da der ikke var nogen i familien, der vidste, hvem der var på billederne. Da jeg i et blad fra Panduro så en artikel om scrapbooking, tænkte jeg, at dér kunne jeg kombinere mine passion for papir og farver, med ønsket om at bevare familiens historie. Jeg har i dag et godt udfyldt slægtsalbum med mange tekster om mine aner og dertilhørende billeder. Sidenhen er der selvfølgelig også kommet et par nutidige bøger til, bl.a. to bryllupsbøger, mine egne scrapalbum, mine drenges ”Barnets Bog” og lidt til.

Kan du beskrive prosjektene som vi viser fram i denne presentasjonen?
Jeg har valgt to LO´er – ét fra min slægtsbog og et fra ”Barnets Bog” til min ældste dreng. Da jeg har to små drenge på 1 og 3 år, er tiden ikke til de helt store projekter, så jeg får lavet en del kort. Jeg vil gerne vise et kort og et Pocket Letter, som jeg har lavet for nyligt.

1

2
3
4

Hvor ofte holder du på med papirhobbyen?
Da Jeg som tidligere nævnt har to små drenge, er tiden jo som nogle nok ved ikke den store, så jeg får scrappet lidt om aftenen, og så har jeg startet en scrapklub her i Viborg, hvor vi mødes 1 gang om måneden.

Kan du beskrive din scrappeplass?
Min mand og jeg har et stort ”multi-rum”, hvor jeg har et hjørne til min hobby. Min mand har et ”kontor-hjørne”, og så er der også plads til vores drenges leg.

Min Scrapplads (1)
Min Scrapplads (2)

Hvor henter du inspirasjon fra?
Hvis jeg skal nævne to skandinaviske scrappere, jeg følger og inspireres af, er det danske Gitte Blomsterbox; hun laver nogle utroligt flotte kort, og har sin helt egen stil. Derudover tænker jeg også Anne Kristine Holt fra Norge. Hun har en utrolig flot vintage stil, som jeg er meget betaget af.


Posted

Translate »