More is more – kortmakeri

Oftast stämmer devisen ”less is more” men som alla regler finns det undantag och den här gången var det dags att göra ett.


Type prosjekt: Kort
Anledning:  Födelsedagar
Stilart:  Eclectic
Teknikker bruk: gjutning i papperslera, embossing, ink-smoshing m.m, riva papper
Pynt/dekor: Diecuts, spets, embossingpulver, knapp, frimärke 
Hovedfarge: grönt
Utstyr som er brukt: Mönsterpapper från P13, Tim Holtz Ephemera, papperslera, embossingpulver, Dies från Sizzix och Altenew, bokstavsdies från MFT, brun papperspåse, gamla boksidor, gesso


Jag fick en beställning på kort till en person som gillade återvinning och natur. Redan där föll devisen less is more tänkte jag. Jag bestämde mig för att jag skulle använda mig av återbruk som teknik och som dekoration. Och jag bestämde mig för att använda mig av bredd och mängd både i val av stil, tekniker och material.

Själva kortpanelen är en bit av en brun papperspåse som jag veckat i en litet verktyg jag har för att få pappret att se ut som wellpapp. Sen har jag använt mig av sönderrivna boksidor och mönsterpapper som jag sedan smetat gesso på. Här kan ni se bakgrunden växa fram:

Tim Holtz Ideology Ephemera ur olika sets är perfekta för att komplettera det återbrukade materialen.

En fokuspunkt på kortet är ramen med fjärilen. Ramen är gjuten i papperslera och fjärilen embossad med transparent glitterpulver.

 

När det är mycket intryck och detaljer kan glitter fungera som en bra highlighter, tex på namnet här:

Löven har jag färgat in med tekniken ink-smooshing. Det innebär att man drar med stämpeldynan på en Craft matta (ett underlägg som påminner lite om en vaxduk eller ett bakplåtspapper beroende på vilken sort man har). Man sprutar lite vatten på färgen och duttar ner pappret så det blir fläckvis färgat. Väldigt snyggt och roligt sätt att färga in papper.

Det är många olika lager, detaljer, material och texturer på det här kortet. Utmaningen är alltid att få ihop varje element så att det bidrar till helheten utan att det spretar.


Efteråt undrar jag förundrat hur många lösa delar kortet egentligen består av?!? Men jag tror jag slagit personligt rekord…

Translate »