När gamla grejer flyter upp till ytan – kortmakeri

Hoppas ni haft en fin sommar. Min har ägnats mycket åt att öva sönernas färdigheter på cykel och i vattnet. Underbart! Men nu den senaste veckan, när vädret varit sämre, har jag försökt få ordning på saker här och där i hemmet, bl.a. i pysselförrådet. Då flyter det upp saker till ytan som inte sett dagens ljus på länge. Dyker upp gör också två frågor då: 1. Ska jag behålla den? 2. Om ja, då borde jag väl skapa med den??


Type prosjekt:  Kort
Anledning: Använda gamla stämplar
Stilart: Whimsical
Teknikker bruk: stämpling, färgläggning, ink-blendning
Pynt/dekor:  Ingen
Hovedfarge: Blå
Utstyr som er brukt: Stämplar från Magnolia, Carabelle Studio, Stamping Bella, Dylusion stamp, stenciler från Echo Park, My Favorite Things och Tim Holtz, dies från Pinkfresh Studio och Altenew, färgläggning med Promarkers och inkblendning med Distress Oxide, papper från American Crafts


Magnolia var bland de första stämplar jag köpte och även om jag numera använder dem väldigt sällan så  har högen bara växt till en massiv låda som mest ger mig dåligt samvete. Flera av dem är så söta. Ändå använder jag dem inte. Så i år påbörjar jag skilsmässan. Jag måste sälja av en heeeeel del av dem. Hellre att de kommer till användning hos någon annan. Men när jag plockar ut behålla och sälja kan jag inte hjälpa att skaparsuget väcks för vissa – som ett sista farväl. Magnolias söta fiskarpojke är därför utgångspunkten för det här kortet. Typiskt nog blir det sötare än jag tänkt mig och jag tvekar på mitt beslut… men kanske är det rätt med avslut när det är på topp istället för att det dröjer två år till nästa gång den åker fram. Eller hur?

Pinkfresh Studios Slim Stitched Scallop Die är en rolig utgångspunkt för att designa kort. Det här är faktiskt tredje gången på en vecka. Fönstren som den skär ut är gulliga små titthål för både motiv och text. Jag färgar in den vita cardstocken i olika nyanser av blått med Distress Oxide och gör moln med stencilen från My Favorite Things och gör bubblor med stencilen från Tim Holtz. I mittenöppningen använder jag Echo Parks stencil för att göra fiskar. I den nedersta öppningen använder jag mönsterpappret från American Crafts, från serien Never Grow Up.

Fiskarna är från Stamping Bella och Carabelle Studio. Till sjögräs har jag använder en bladdies från Altenew och en bladstämpel från Dylusion.

Det är nog ett bra sätt det här att använda sina gamla stämplar tillsammans med sina nya stämplar och lite oftare faktiskt säga farväl till en del saker. Både plats och tid är ju ändliga resurser…

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.