NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

3 1,037

Noen ganger setter man seg ned for og lage et kort. Og gleden og kreativiteten er på topp. Man fråtser i godsakene sine og smiler fra øre til øre. Man fargelegger, klipper og limer. Og pang, der gjorde du en superbommert, eller du ble ikke fornøyd i det hele tatt.. Hva gjør du da?

De første gangene det skjedde meg ga jeg opp. Jeg reiv kortet i filler og surmulte som om jeg ikke skulle fått kake på bursdagen min.
Men så fant jeg ut, at jeg måtte da kunne ta dette som en utfordring på lik linje med alle andre utfordringer jeg tar på strak arm.

Så her om dagen skjedde det igjen. Jeg var så og si ferdig med et kort. Skulle bare sette på noen perler med paper pen. Så skulle jeg bare runde hjørnene, og da puttet jeg hele hånda opp i perlene, og dro de utover det hele…. Arggggggggg. Og det på arket jeg hadde fargelagt på.
Jeg klødde meg i hodet og viste ikke mine arme råd. Jeg prøvde større harde perler, jeg prøvde knapper, sløyfer, tekstbobler, you name it. Ingenting fungerte, jeg fikk ikke dekt det…

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

Så la jeg det bort litt, og da kom ideen, hva med og bare legge Gesso over det hele? Og jaggu…fungerte det.

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD
Men da kom et nytt problem, jeg er ikke fornøyd med kortet. Det ble for harde kanter.. Hvordan fikser jeg det da, uten og dekke til motivet noe mer? Hmmm, runde kanter på kortet, kanskje min fiskar scallop punch kan gjøre susen. Det er jo min favoritt.

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

Legger en bit oppå kortet for og se hvordan det fungerer. Næææææ, synes ikke det fungerte….  Hva gjør jeg da? Grønt og gult ble for blast, og gjemte motivet.. Så hva gjensto da. Sort…

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

 

Sort syntes jeg fungerte.. Kanskje ikke så tykke striper, så da var det bare og skjære litt tynnere striper, og voila, endelig ble jeg fornøyd. Synes de sorte stripene fremhevet motivet godt.

 

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

 

Så om du også bommer fra tid til annen, så ikke gi opp. Det gjør vi alle, man trenger så absolutt ikke være en nybegynner for og gjøre disse feilene. Det tror jeg vi kommer til og gjøre hele livet igjennom. Det handler bare om  og ha tålmodighet nok til og legge det fra seg litt, og få det på avstand. Og for hver bommert man gjør, desto mer lærer man med henhold til kreativitet.

Men at du gjør den samme feilen igjen.. Ja mest sannsynlig.. Lurer på hvor mange ganger jeg har lagt henda oppi våte perler, eller knipset så hart på undersiden av arket at de flyter ut. Og jeg lurer på når jeg skal lære meg og legge opp hele layouten på kortet før jeg limer/monterer det sammen?

Hvilke feil gjør ofte du?

 

close
3 kommentarer
 1. Maryann Laursen skriver

  Ja du har fuldstændig ret, alle laver den slags fejl hele tiden, hvorfor tror I ellers det blev så populært med sommerfugle og små mariehøns på alle slags kort? De kan gemme mange småfejl, så ingen kan se, det ikke skulle være sådan fra starten, og blomster er også rigtig gode til at afhjælpe små problemer af samme slags. Jeg tror den fejl jeg oftest har gjort err at jeg ikke kan vente til alt er tørt, og det har mange gange ført til at især stickles pludselig er hvor det IKKE skulle være he he, men nu er jeg blevet ret god til at vente til allersidst med at komme det på, eller i hvert fald som det sidste før jeg slutter for dagen, så det kan blive ordentlig tørt til jeg skal gøre mere.

  1. Maryann Laursen skriver

   Glemte helt at sige, at det er et fantastisk flot kort du har lavet, og du fik det reddet rigtig flot i land igen og opnåede et superflot resultat Lena.

 2. Kreatyra skriver

  Det jeg gjør, igjen og igjen, er at jeg ikke vet å stoppe i tide! Jeg bare skulle hatt på litt til der, også kanskje bare litt til der, også litt slik, også kanskje.. JA!! En KNALL ROSA SOMMERFUGL på det kortet som jeg allerede hadde bestemt meg for at skulle være dust, sart, mildt, romantisk og tandert… Serious?!
  Men lærer aldri da! 😉

  Takk for en super side! Det var nytt for meg inntil for litt siden. 🙂

  Klem fra Kreatyra!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More