Designtips – når man ikke blir fornøyd

Noen ganger setter man seg ned for og lage et kort. Og gleden og kreativiteten er på topp. Man fråtser i godsakene sine og smiler fra øre til øre. Man fargelegger, klipper og limer. Og pang, der gjorde du en superbommert, eller du ble ikke fornøyd i det hele tatt.. Hva gjør du da?

De første gangene det skjedde meg ga jeg opp. Jeg reiv kortet i filler og surmulte som om jeg ikke skulle fått kake på bursdagen min.
Men så fant jeg ut, at jeg måtte da kunne ta dette som en utfordring på lik linje med alle andre utfordringer jeg tar på strak arm.

Så her om dagen skjedde det igjen. Jeg var så og si ferdig med et kort. Skulle bare sette på noen perler med paper pen. Så skulle jeg bare runde hjørnene, og da puttet jeg hele hånda opp i perlene, og dro de utover det hele…. Arggggggggg. Og det på arket jeg hadde fargelagt på.
Jeg klødde meg i hodet og viste ikke mine arme råd. Jeg prøvde større harde perler, jeg prøvde knapper, sløyfer, tekstbobler, you name it. Ingenting fungerte, jeg fikk ikke dekt det…

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

Så la jeg det bort litt, og da kom ideen, hva med og bare legge Gesso over det hele? Og jaggu…fungerte det.

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD
Men da kom et nytt problem, jeg er ikke fornøyd med kortet. Det ble for harde kanter.. Hvordan fikser jeg det da, uten og dekke til motivet noe mer? Hmmm, runde kanter på kortet, kanskje min fiskar scallop punch kan gjøre susen. Det er jo min favoritt.

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

Legger en bit oppå kortet for og se hvordan det fungerer. Næææææ, synes ikke det fungerte….  Hva gjør jeg da? Grønt og gult ble for blast, og gjemte motivet.. Så hva gjensto da. Sort…

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

 

Sort syntes jeg fungerte.. Kanskje ikke så tykke striper, så da var det bare og skjære litt tynnere striper, og voila, endelig ble jeg fornøyd. Synes de sorte stripene fremhevet motivet godt.

 

NÅR MAN IKKE BLIR FORNØYD

 

Så om du også bommer fra tid til annen, så ikke gi opp. Det gjør vi alle, man trenger så absolutt ikke være en nybegynner for og gjøre disse feilene. Det tror jeg vi kommer til og gjøre hele livet igjennom. Det handler bare om  og ha tålmodighet nok til og legge det fra seg litt, og få det på avstand. Og for hver bommert man gjør, desto mer lærer man med henhold til kreativitet.

Men at du gjør den samme feilen igjen.. Ja mest sannsynlig.. Lurer på hvor mange ganger jeg har lagt henda oppi våte perler, eller knipset så hart på undersiden av arket at de flyter ut. Og jeg lurer på når jeg skal lære meg og legge opp hele layouten på kortet før jeg limer/monterer det sammen?

Hvilke feil gjør ofte du?

Du finner mer inspirasjon til dekorering av kort her: Dekorasjon


Nøkkelord dansk: Dekoration, Design tips

Translate »