,

Nesten jul – produksjon til julemesse

Jeg er av den typen som liker å ha ting litt klart i tilfelle det kommer på noe annet jeg må ta tak i. Det heter vel egentlig å være godt i rute. Når det gjelder produksjon til årets julemesse så gjør jeg nettopp det. Det store spørsmålet er vel egentlig om det blir noe arrangement i år. Jeg produserer som normalt, og tenker at skulle de bli avlyst så har jeg det meste klart til neste år.


Type prosjekt: Bokser
Anledning: Julemesse
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Dies, stempler, blomster, bånd, osteklut, ulike charms, bilder
Hovedfarge: Rød, hvit og blått
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, skjærebrett


Jeg elsker å lage bokser og gaveesker til sjokolade, kaffe, te og andre gaver til julemesse. Mange ting som blir veldig voluminøst. Produksjonen starter allerede i januar og da må man spare litt på plassen. Min løsning er å lage alle i en flatpakket versjon. Da ser de ut som på bildet under. Jeg skjærer, klipper og preger de klare i tillegg til å montere alle paneler med mønsterpapir. I starten av november så monterer jeg de og dekorerer de ferdig.

Nytt i år

Nytt fra meg i år er disse brede, smale gaveboksene. Jeg har laget minst 120 i helårs motiv som jeg allerede har solgt tidligere i år. De har virkelig slått an. Tilbakemeldingen jeg får at de er store og romslige så man får fylt masse oppi de. For noen år tilbake laget jeg mange av kaffeboksen til Torill Haug som også er en fantastisk flott boks. Stort sett har jeg solgt disse store boksene mine som ferdige gavepakker med ulikt innhold. Alt fra Balsamico, krydder, nymalt kaffe og fantastisk is-te, kluter og kjøkken håndklær. Jeg har handlet stort hos en fantastisk liten kafe som også selger interiør, smaker og klær. Skafferiet ute på Tjøme. Det er et av disse farlig, koselige stedene man finner litt rundt i landet. For meg ren nytelse.

Jeg vet ikke hva dere syns, men jeg har merket meg at det er lettere å selge eskene ferdig fylt som en gave. Klart det er en vurdering. Man kan jo fort sitte igjen med litt mer sjokolade og kaffe en man hadde tenkt seg. Jeg forstår de som selger de tomme. Jeg går til stor-innkjøp hvert eneste år og satser på at det går bra, noe det har gjort så langt. Kanskje er det nettopp i år man skal være litt mer forsiktig.

Med friskt mot kaster jeg meg igjen på neste eske prosjekt og håper på at julemessene er liv laget også i år oppe i alt vi svever gjennom i en annerledes hverdag.

Håper du ble inspirert til å lage litt gavebokser.

Klem Betina 🙂

Betinas blogg: Scrap a Little

Andre idéer til ting du kan lage til julemesse finner du her: Julemarked

Nøkkelord dansk: Julemarked, Papir hobby
Nøkkelord svensk: Julmarknad, Papperspyssel, Låda, Alster

Translate »