No Waste – blomster i brug i kortlavning

Nu havde jeg fået lavet alle de mange reste-blomster, som skal bruges, så de ikke bare hober sig op – så hermed et kort med NO WASTE-blomster.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Forår
Stilart: Layering, Floral
Teknikker brugt: Udstansning.
Pynt/dekor: Halvperler.
Hovedfarve: Beige, brun, natur.
Utstyr som er brugt: Big Shot Stansemaskine.


Jeg havde fået en bestilling på nogle kort, som skulle være anvendelige til “alt” og gerne med sommerfugle. Bestillingen kom fra noget af min svenske familie, så jeg stødte på et svensk ord, jeg ikke kendte endnu: Fjärilar. Dejligt ord!)

Jeg startede ud med at bestemmer mig for nuancer. Jeg havde haft en tanke om et mørkebrunt/beige kort, da jeg lavede nogle bestemte blomster, så jeg hittede blomsterne og gik igang fra toppen, som jeg plejer.

Jeg startede med at lave rammen. Derefter fik jeg idéen, at de skulle sidde på en gren. Jeg har kun en lille gren (Tim Holtz die), så jeg stykkede en stor gren sammen af 4 grene og dækkede samlingerne med blomster. Blomsterne ligner ikke nogle bestemte blomster og de er forskellige, men alligevel havde jeg lidt en japansk kirsebærtræ-lignende gren i tankerne.

Blomsterne er lavet af nogle perlemors-papirs-rester (det kan måske være svært at se på billederne) og noget med træ-design, så jeg fandt papir frem med perlemorslook og valgte noget til baggrund, som matchede blomsterne.
Til sommerfuglene valgte jeg noget gammelrosa perlemorspapir. For at lette udtrykket valgte jeg at bruge nogle blonde-agtige sommerfugle-dies fra Sue Wilson. Jeg er så glad for de sommerfugle. Den ene har kun 1 vinge (som om den er set stille-siddende fra siden), så der laver jeg ofte to og sætter dem lidt forskudt, så man kan se begge vinger. Hvis man ikke har en enkelt-vinget, kan man tage en sommerfugl og folde på midten. Det giver også en fin effekt.

Da jeg var tilfreds med opbygningen, – efter et par fotos for at vurdere, – blev tingene limet på. Det hjælper mig meget til at se tingene lidt udefra, at taget et foto på min mobil og kigge på.
Jeg havde ikke lavet midten af blomsterne på forhånd, da så naturfarvede blomster, kan bruges til mange farve-sammensætninger, så jeg valgte at sætte hvide perlemors-halvperler på både dem og sommerfuglene – i forskellige størrelsen.

Og så til selve opbygningen. Jeg valgte Kvistkarton for at holde det naturligt og tilføje lidt “knapt-så-yndigt”.

Jeg er glad for også både at pynte midten og bagsiden. Midten tilfører jeg gerne et skrivefelt. Her bare med en ramme. Og så et ekstra lag på bagsiden for at gøre kortet mere stift. Jeg synes, at det tilføjer lidt lækkerhed, at kortet er stabilt og kraftigt. Og så lidt ekstra pynt passende til kortets tema og her blev det selvfølgelig sommerfugle.

Kortet endte med at blive 16×13,5 cm. (+/- et par millimeter). Jeg ved sjældent, hvilken størrelse kortet ender med at have. Derfor laver jeg også selv kuvert til mange af mine kort – og til det her også. Den blev lavet af papir, der passede til og pyntet med et par “fjärilar!

En dejlig og måske sommerfugle-kreativ dag til dig.
Heidi

Du finner flere idéer til gjenbruk her: Genbrug – Gjenbruk – Återvinning

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.