“No Waste” er in…2

Det er vist en “naturlov”, at når man scrapper, så kan man ikke undgå at få rester – stykker af papir, der er for små til et nyt projekt og for store (og smukke/lækre) at smide ud. Men ret hurtigt opdager man også, at man er ved at drukne i rester. Skal de alligevel i skraldespanden?


Type projekt: Decor/Blomster
Anledning: Alle
Stilart: Shabby Chic, Mixed Media, Vintage
Hovedfarve: Alle
Pynt/Decor: Micro Beads, Glitter, Glasglitter, Halvperler, Rhinsten, Farvespray/pulver
Medium, som er brugt: Copics, Distress Ink, Nuvo Sparkle Spray, Lindy’s Stampgang Magicals
Værktøj: Stansemaskine, Ciselerings Værktøj


Nej, det ville da være ærgerligt!!
Som nævnt i min forrige artikel, vil jeg fortsætte med at give idéer til “NO WASTE”. Selvfølgelig er reste-kort ikke et nyt begreb, men det er som om, der nu sættes ekstra skub i at bruge de sidste små rester, af “NO WASTE” tanken og det er i hvertfald for mig en stor tilfredsstillelse. Jeg nyder at udnytte alle de smukke ting til sidste rest og en måde herpå, som jeg finder ekstra lækker, er at lave blomster til mine kort.
Jeg samler alle mine små rester og alle mine blomster dies af den slags til at lave 3D blomster af  – og så går det løs.

Jeg starter med at stanse alle de blomster-dele ud, jeg kan – uden tanke på, hvad der passer sammen og uden tanke på, om motivet på papiret  er mursten, tekst eller noget helt 3 eller om det er karton el. papir.  Jeg bruger også papir/karton, hvor jeg har foilet forkert eller Heat Embossingen er gået galt, for det ser smukt ud, når det stanses ud til en blomst.
Når der ikke er mere papir bliver det for alvor sjovt! Så skal der skabes blomster!
Jeg finder mit Ciseler-værktøj frem og med det og mine fingre, former jeg blomster-bladene. Jeg forholder mig ikke til, hvilke dele, der passer sammen og heller ikke til rækkefølge eller andre kloge forslag. Jeg forholder mig kun til, hvad jeg synes, ser pænt ud.
Jeg har også fundet mit glitter, mine micro-beads og halv-perler mm. frem, til at lave midten af blomsten med og evt. andre detaljer. Jeg bruger også Copics, Distress Ink og farve pulver/spray til at fremhæve kanter eller forskønne noget lidt kedelig papir. Og jeg har også gemt foil-rester – stykker, som egentligt er brugt, men hvor motivet ikke har været så tæt. Disse rester lægger jeg over mine blomster-dele og bruger Ciselerings værktøjet til at gnubbe foil over på mine blomster. Det bliver jo ikke et solidt, rent lag, men giver noget “glimt”. 
Jeg laver både store og ekstravagante blomster og små enkelte blomster, da jeg jo ofte vil ha’ brug for begge dele. På det sted i processen skeler jeg lidt til, hvilke blomster-typer jeg laver af f.eks. samme papir eller nuancer, sådan at jeg nærmest får lavet nogle sæt af blomster, der bestemt ikke er ens, men godt kan gå sammen på et kort.
Nogle af blomster bliver meget fyldige – både bogstaveligt og visuelt og der bliver kunsten så at få dem brugt i en sammenhæng, – f.eks. sammen ensfarvede og mere ydmyge blomster, som jeg så laver til lejligheden.
Og det er lige præcis det, jeg vil bruge min næste artikel på – at få blomsterne (ihvertfald nogle af dem) brugt. Men der er nu lige et par blomster eller 30, der skal sættes sammen endnu, inden jeg kommer dertil. 
En dejlig dag til dig – måske med et par skønne papirblomster.
Heidi

Translate »