,

Kortlavning – “No Waste” er in

Om det skyldes “NO WASTE”-bølgen eller ej, ved jeg ikke, men Reste-kort er ihvertfald et hit i Danmark lige nu. Mon det også er sådan i resten af Skandinavien – ellers så kig med her og måske blive ramt af bølgen.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Fødselsdag
Stilart: Layering, Floral, Shabby Chic
Teknikker brukt: Udstansning, Embossing, Heatembossing.
Pynt/dekor: Sejlgarn, Farvepulver, Inks.
Hovedfarge: Lilla/grøn/hvid og lyserø/lyseblå/natur
Utstyr som er brukt: Stempler, Heatgun, Embossing Folder og Big Shot Stansemaskine.


Egentligt kunne man tro, at alt hvad vi laver, er lavet af rester, idet det engelske ord for rester netop er scraps, men jeg har en klar fornemmelse af, at jeg ikke er den eneste, der er totalt papirtosset og hvis der skal være plads til mere af det skønne nye papir, så må vi ha’ udryddet nogen af resterne – og det er nu altså også en stor tilfredstillelse.

Der er jo tonsvis af gode måder at lave reste-kort på og jeg vil her – og også i min næste artikel komme med et par idéer til, hvordan du kan skabe rum til mere skønt papir.

Udfordringen ved reste-kort er at skabe en helhed ud af stumper. En idé er at hente alle rester til et kort ud af samme blok eller papirpakning, så farverne er koordineret. Og det

har jeg gjort til det her Patchwork-kort, – det er  mit selvopfundne navn for den her slags kort, fordi det minder mig om et Patchwork-tæppe.Jeg har fundet en kvardratisk die med sting og med 12 die-cuts har jeg dannet et tæppe ved at lime dem side om side på en baggrund. For at knytte motivet endnu mere sammen, har jeg fundet en embossingfolder, som havde et mønster, der godt kunne minde om patchwork-tæppers fine embroidery og har givet den sammenlimede baggrund en tur med den.Og så er det bare at sætte kortet op, sådan som man bedst kan lide det. Jeg er til lag-på-lag og ville gerne beholde den lidt sommerhus-agtige stemning, som jeg synes, at farverne og patchwork-mønsteret lægger op til. Og at kortet både har design papirets motiv og er embosset, kræver også mere roligt pynt, så en engelsk tekst fra en blok og en lille snor-sløjfe, synes jeg, er nok.

Det andet kort, jeg har lavet er egentlig meget simpelt, idet jeg her hældte indholdet af en plastlomme fyldt med forskellige rester af både design papir + papir, jeg selv har heatembosset ud. Herefter gav jeg mig til at lege med stykkerne – som at lægge puzzelspil og blev ved, indtil jeg synes, at jeg kunne lide mit motiv. Jeg brugte asymetri til at gøre det spændende at kigge på og lige linjer til at skabe ro. En lille ramme, et par grene og roser og så det smukt svungne Tillykke fra Gummiapan.

Det absolut fede ved den slags reste-kort er, at der er ingen regler, intet forudbestemt motiv og ingen andre kort, som dit kort skal ligne. Det er bare dig og dine rester.

Men pyhhh, der er langt igen og mange, mange rester endnu, inden der er vundet plads til en ny blok.
Ønsker dig en dejlig onsdag – måske med et hyggeligt kig på dine rester! 

Heidi

Du finner mer inspirasjon til kortlaging her: Temaside – Kortlaging

Nøkkelord norsk: Kortlaging
Nøkkelord svensk: Kortmakeri

Translate »