Kortlaging: Håndlagde kort – noen ganger får man dilla!

Vakre håndlagde kort man kan lage på terrassen

0 545

Det må være lov å få dilla på håndlagde kort noen ganger. Den store faren er at man går fort lei når man jobber intenst med det samme, og da henter man det aldri opp igjen. Men, denne gangen tror jeg at min dille er noe jeg ikke går lei. Det er litt ulikt meg å like mye blankt og masse kruseduller, men disse kortene er bare så befriende enkle å lage, og ikke minst perfekte prosjekt for en dag i solen på terrassen.

Type prosjekt: Håndlagde kort
Anledning: Bursdag
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Dies, stempler, embossing molds, perler og blomster steams
Hovedfarge: Hvitt/metall/rosa
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, skjærebrett, dies, stempelputer til farging av blomster og tekst, embossingpulver.

Heartfelt kom med fire nye dies sett nå rett før sommeren. De består av 5-8 dies i hver av settene. Kanskje har du noe lignende liggende fra Spellbinders, eller andre produsenter som også kan være fine og hente frem og bruke til denne typen lag på lag kort. Basen til kortet er laget i tykk hvit og metall kartong. Enklere kan det ikke bli. Husk, jo tykkere kartong du velger, jo flere ganger må du kjøre diesen gjennom for å få ut alle disse så snirklene. Også inni kortet har jeg holdt meg til å bygge lag på lag med dieset papir. Stemplede tekster og egenlagede blomster er eneste dekor. Jeg har både embosset og stemplet med vanlig mørk brun stempelpute. Jeg regner med at det er flere enn meg som har en god boks med embossingpulver liggende på lager et sted. Det er litt deilig å kunne hente frem litt gammelt noen ganger. Det blir jo ganske lekkert, men man glemmer det litt bort.

Egne blomster

Når det gjelder blomster så kan man jo gjøre det hele enklere ved å bruke ferdige blomster. Jeg er litt glad i å lage egne, og siden jeg har en stor boks stående ferdig, så ble det et på disse. Blomstene er også laget med ulike dies, stempel og embossingsett fra Heartfelt. Disse blomstene er nok et solprosjekt fra terrassen. Nok et enkelt og koselig prosjekt å jobbe med ute i solen.

Jeg er litt opptatt av at håndlagde kort har fire sider. Det er vel helt normalt også titte på baksiden på kortene? Eller er det ikke det? Kanskje bare jeg som er litt rar, jeg gjør det. Og da er det mest naturlige i verden for meg å også dekorere denne siden. Riktig nok ganske enkelt, men dekorer i samme stil som de andre tre sidene.

Med dette prosjektet ønsker jeg dere alle en riktig god sommer 🙂 Vi ses til en scrappe-fylt høst med mange spennende prosjekt i vente.

Klem Betina
Blogg: Scrap a Little

Du finner TPCs temaside om kortlaging her: Cardmaking – Kortlavning – Kortlaging – Kortmakeri

Nøkkelord dansk: Håndlavede kort. Kortlavning. 
Nøkkelord svensk: Handgjorda kort. Kortmakeri.

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »