Annas Art Journal-side

Det er nesten litt vanskelig å tro, men Annas flotte Art Journal-side er laget i kun svart og hvitt. Likevel er siden så levende og full av detaljer. Siden er en hyllest til en kjær butikk og dekorasjonene Anna har brukt rammer inn bildet av butikken på en svært flott måte. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Anna laget Art Journal-siden. 


Type prosjekt: Art Journal
Stilart: Heritage, monokromatisk/monochromatic
Teknikker brukt: Stempling, distressing, drodling
Pynt/dekor: Blomster, halvperler, glitter
Hovedfarge: Hvitt
Medium som er brukt: Akrylmaling, Gesso


Beskrivelse av prosjektet?
Det är en svart-vit art journal-sida med ett fotografi, gjord efter en skiss och med en mood board.

Hvordan er prosjektet laget?
Jag följde de inspirationssteg som följde med skissen. Man skulle börja med att sätta vit gesso på sitt papper och sedan skulle man rita krumelurer på pappret.  Därefter skulle man stänka med utspätt svart gesso, men jag använde istället utspädd svart akrylfärg som jag stänkte på mitt papper. Medan det torkade skulle man göra ordning det som skulle bli blickfånget på sidan. Jag rotade runt bland mina rester och hittade olika svarta, vita och gråa papper av olika slag. Som jag klippte till i olika storlekar och la i lager på lager. Pappren häftade jag ihop med en häftapparat innan jag limmade fast hela bunten. Mitt foto var redan svartvitt men jag satte det på ett grått papper som fotomatta innan jag limmade fast det på pappersbunten. Därefter kom ett så kallat frikort vilket betyder att man kan göra vad man vill och jag duttade då mörk grå färg genom en stencil. Efter detta så skulle man stämpla runt och på blickpunkten. Nästa steg var att sprida runda saker över sin sida. Jag använde en håltång för att stansa ut små runda bitar från restpapper. Dessutom så stämplade jag på några blommor som redan var vita-gråa. Jag passade också på att stansa ut cirklar som jag tänkte ha till min rubrik. Jag använde Distress ink Black Soot på kanterna på cirklarna för att de skulle smälta in i bilden bättre. Blommorna och de små cirklarna limmade jag fast med lim. Påföljande steg var att sätt på något som glittrade på sidan. Jag satte lim på några ställen och spred på lite silverglitter och på blommorna så satte jag på glitterstickles. Sedan skulle man skriva något med sin handstil och då skrev jag en bokstav på varje cirkel till min rubrik. Det sista steget var ännu ett frikort. Den här gången satte Black Soot runt sidorna på sidan. Ritade vita streck på några av papperna och ritade litet svart med en kolpenna som jag sudda ut lite. Till slut limmade jag fast svarta halvpärlor i centrum av blommorna.

Størrelse på prosjektet?
Den här art journal-sidan är 21 x 29 cm och är ett ritpapper av 200g/m2

Hva slags materialer er brukt?
Ritpapper 200 g/m2, svart och mörkgrå akrylfärg Plus color, Art Basics vit Heavy Gesso, rester av svart, vit och grå cardstock, samt mönstrat ljusgrått papper, Derwent Charcoalpenna färg Light och Dark, Uni-ball Signo broad vit samt Faber-Castell PITT artsit pen black. Stämplar som jag använde var Background playful och Background Shabby från YouDo samt Crochet motives från Viva decor, stämpelfärger var Memento London fog och Staz-on Jet black samt Black Soot Distress ink, blommorna och halvpärlorna kommer också från YouDo. Silverglittret kommer från en tidning vid någon tidpunkt.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Jag tror att jag höll på en timme för att få till den här art journal-sidan.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Skaparlusten i Sjöbo i Skåne har träffar en gång i månaden och då brukar de göra en art journal-sida. På sista tiden har de utgått från en skiss och sedan har de 8 inspirationssteg. Sjöbo ligger långt från där jag bor men de lägger upp skissen på sin Facebook-sida Skaparlusten kreativa vänner och så länkar de till Marie Linders YouTube-sida.

Den här gången var det Tabitha (Pysselbitan) som hade gjort skissen och bestämt stegen. Dessutom hade Tabitha bestämt färgskalan som skulle gå från vitt till svart. Utöver detta blev jag också inspirerad av Marie Linders YouTube-film där hon gick igenom de olika stegen.

För just den här art journal-sidan så hade jag bestämt mig att använda väldigt basic saker då jag har gjort den för Skapa konst och Pyssel som ligger i huset som visas på bilden.


The Paper Crafting takker Anna for at vi fikk lov til å vise fram hennes flotte side i magasinet og dersom du vil se mer av det Anna lager kan du besøke bloggen hennes her: Scrapanna

Foto: Anna
Publisert med tillatelse

Translate »