NORDLYSET: DIANAS HALLOWEEN-HUS

0 1,440

Mangler du noe å pynte med i huset til Halloween? I så tilfelle er jeg sikker på at du vil bli inspirert av Dianas herlige Halloween-hus som vi viser fram i “Nordlyset” i dag. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Diana laget disse skumle husene. 

Type prosjekt: 3D
Anledning: Halloween
Stilart: Spooky vintage
Teknikker brukt: Embossing og mixed media
Pynt/dekor: Knogler, Art Stones, græskar og ståltråd
Hovedfarge: Mørke slidte farver
Medium som er brukt: Diverse paste (Stone Effect, Texture Sand), sværter som wax, ink og oxide.

Beskrivelse av prosjektet?
To små (u)hyggelige huse med plads til et elektrisk fyrfadslys indeni.

Hvordan er prosjektet laget?
Jeg har brugt de samme basis huse til begge huse og så dekoreret dem forskelligt. Der er til begge huse brugt basishuset, the manor (tårnet) samt tegl-dien.

Til den brune hus har jeg skåret alle delene til huset i kvistkarton og sværtet samtlige kanter og samlinger med mørkebrun og sort. Til væggene har jeg skåret selve huset, tårnet samt indgangspartiet ud i kvistkarton igen, delt det i de enkelte sdier og skåret limkanterne af. De enkelte sider er så belagt med sand-paste blandet med brun, sort og gul maling – det er ikke blandet helt for at give lidt effekt/spil i farverne på væggene. Når siderne er tørre, har jeg sværtet alle kanter og vinduespartier med sort og limet dem på basishuset. Man kan med fordel sætte velum i som vinduer og det er nemmest at lime det mellem basishuset og de sand-spartlet vægge.

Til taget har jeg brugt tegl-dien og skåret teglene i tavlekarton – jeg kan godt lide, at det er mat og man får det flotteste effekt, når man sliber det let. Teglene har fået en gang embossing med Tim Holtz Distress Powder.

Vinduerne er skåret med dien til tårnet i kvistkarton, som er sværtet med en orange Distress Oxide og embosset med en orange Distress Powder – for at dæmpe farve lidt, har jeg sværtet med en mørkebrun Distress Ink. Brædderne foran vinduer var noget papir med træ-struktur, som jeg har limet på kraftigt karton, slebet, malet og sværtet for at gøre det rigtig slidt at se på.

Spiret på taget er toppen af hegnet (også fra dien med tårnet), som er skåret i kraftigt sort karton, som også har fået lidt sort Distress Powder.

Haven er lavet på chipboard, hvor jeg har lagt et tykt lag Stone Effect Paste blandet med brun og sort farve. De små sten er Art Stones blandet med lidt af den paste der er lagt på som jord. Jeg har drysset lidt grønt Distress Powder på pastaen inden den tørrede for at få fornemmelse af lidt græs. Knoglerne og græskar er også fra Tim Holtz. Træet har jeg lavet selv af sort ståltråd. Gravstenen er en gammel Quickutz die, som er lavet af 8 lag kvistkarton, som er malet med sand-paste og sværtet. Ordet RIP er skåret og limet på inden der er kommet sand-paste på.

Basen til det hvide hus er lavet på samme måde som det brune. Dette er beklædt med “brædder”, som jeg har lavet ved at male et ark kvistkarton med Crackle Paint, som er sværtet og skåret i strimler – strimlerne er efterfølgende sværtet på kanterne. Strimlerne er limet på basis huset side for side og hen over samlingen mellem huset og tårnet. Taget er lavet på samme måde dog med en anden tegl type og på brunt tavlekarton – nederste del af skorstene er lavet på samme måde. Vinduerne er skåret i sort karton som er gnedet let med Metallic Lustre (Black Shimmer) for en metaleffekt. Spirerne på taget, de tynde skorstene samt hegnet er skåret i kraftigt sort karton og ligeledes gnedet let med Metallic Lustre.

Haven er lavet på samme måde som det brune hus.

Størrelse på prosjektet?
Pladerne haverne er lavet på måler 6”x6” og husene er ca. 3”x3” og 6½” høje.

Hva slags materialer er brukt?
Jeg har primært brugt kvistkarton, tavlekarton samt chipboard. Derudover er der gået en del sand-paste, maling, embossing og forskellige typer sværte til.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Nogle timer hver aften i 1½ uge plus en hel lørdag.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jeg er vild med Tim Holtz/Sizzix Vintage Village huse og det har længe kriblet i fingrene for at lave et hallloween hus. Jeg har bare svært ved at lave noget, som jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge til. Heldigvis har jeg noget familie som går meget op i halloween og så kom ideerne. Det startede med ét hus, men jeg havde så mange ting, jeg gerne ville prøve, så det blev til to huse i stedet.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Der ligger rigtig mange fantastiske og inspirerende halloween huse på Pinterest.com.

Foto: Diana
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More