,

Hanna-Marias romantiske kort

Hva passer vel bedre enn et kort som formelig oser av kjærlighet på denne kjærlighetsdagen framfor alle, Valentinsdagen? Kortet som vi viser fram i “Nordlyset” i dag er laget av Hanna-Maria på oppdrag for Idas Magasin. Ekstra spennende er det at Hanna-Maria har valgt å lage kortet som et “Shaker Card” – noe mottakeren garantert vil sette pris på. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Hanna-Maria laget dette flotte kortet. 


Typ av projekt: Kort/Shakercard
Anledning: Alla hjärtans dag
Stilart: Playful
Använda tekniker: Embossingfolder och Lager på lager
Pynt/dekor: Cheesecloth, blommor, halvpärlor, pärlor, paljetter och spetsband.
Huvudfärg: Vitt/craft/rosa
Medium som är använda: Distress och Distresspaint (Lim)
Utrustning: Big shot, embossingfolder, limpistol, Ink blending tool, stämpel, acrylblock och tunn pensel att “locka” blomstjälkarna på. 
Andra upplysningar: Detta är gjort som ett Design Team alster åt Idas Magasin. Jag älskar att skapa och håller på med väldigt mycket olika tekniker, egentligen brinner jag mycket för mixed media.


Beskrivning av projektet:
Ett alla hjärtansdag kort, shakercard modell.

Hur är projektet gjort:
Använde en färdig kortbas. Kapade till och distressade kanterna på ett ljusrosa papper med vit text på. Kapade till och distressade kanterna på ett craftfärgat cardstock. Embossade det med en embossingfolder i min big shot. Satte dit en bred spets runt kortet och emellan det rosa och craftfärgade pappret. Använde lite cheesecloth som jag fäste med en droppe från limpistolen och ovanpå fäste jag en woodvener-byggsats (till shakercards). Den hade jag innan byggt ihop med samma rosa papper som på kortet på bottenplattan och limmat ihop mellanlagren. Fullt med halvpärlor, små pärlor, runda paljetter, fjärilarspaljetter och två små lappar som jag stämplat med ordet LOVE i olika färger. Sedan fäste jag ett lager med tunn plast och den sista ramen. Färgade sedan in hjärtat med en distress dyna men tyckte att det blev för skärp färg så jag målade över det tre gånger med distress paint tills jag tyckte färgen stämde bättre överens med kortet.
Jag monterade dit lite rosor i matchande färger samt några små spröt. Fäste några halvpärlor av samma sort som jag hade inuti hjärtat på kortet och satte dit små bokstäver från ett stickersalfabet på ett papper som jag sedan fäste med 3D kuddar.

Projektets storlek:
14×14 cm

Vilket material är använt:
Kortbas, cardstock, mönsterpapper, woodvener-byggsats, cheesecloth, spetsband, blommor, pärlor, paljetter, stämplar, distresser, distress paint, embossingfolder, big shot, stickers, dubbelhäftande tape, 3D kuddar, limpistol.

Hur lång tid tog det:
Det tog nog ett par timmar i iallafall.

Vad inspirerade mig:
Mitt Design Team-uppdrag, ville göra något inför Alla hjärtans dag och byggsatsen med woodveners!
Adress till blogg: Idas Magasin

Foto: Hanna-Maria
Publisert med tillatelse

Translate »