,

Jorunns Art Journal

Forrige onsdag viste vi fram Åshilds “Dare to be different”-kort. I dag er det samme motto som står i fokus, men denne gangen på Jorunns Art Journal-side. For Jorunn handler “Dare to be different” som å ta sjansen på å skille seg ut. At man tør å være sårbar, tør å gjøre ting som er langt utenfor komfortsonen. At man ikke bare følger strømmen for at det oppleves som trygt. 


Type prosjekt: Art Journal
Anledning: Generell
Stilart: Mixed Media, Whimsical
Teknikker brukt: Stempling, maling, stensilering
Hovedfarge: Multicolor/flerfarget
Medium som er brukt: Gesso, akrylmaling, Gelatos


Beskrivelse av prosjektet?
Art Journaling/Mixed Media. I min litt mindre Art Journaling bok.

Hvordan er prosjektet laget?
Jeg starter med å grunne siden med svart gesso, tar så hvit maling over nesten hele bortsett fra kantene, gir mer dybde. Når jeg skal stemple oppå og bruke gelatos, er det viktig hvordan jeg påfører malingstrøkene, hvis jeg bruker rulle, blir malingen grov, hvis jeg bruker pensel eller maskeringsblad (slik som man bruker når man maler vegger og ikke vil bruke maskeringstape) da blir malingen myk og glatt, og det gjør sånn at det blir enklere å få andre medier til å feste seg. Når jeg lager mine prosjekt, så holder jeg på med flere samtidig, slik at ingen maling går til spille. Jeg kan lage mange bakgrunner, uten egentlig å vite hva det skal bli til slutt. Når jeg har tatt på nok maling, det er da den egentlige jobben starter, jeg ser på forskjellige stempler, stensiler, og jobber rett og slett utfra hva som snakker til meg. Jeg ser også på tekstene mine (jeg kjøper på Patreon). Jeg ser hvilke farger som passer, og hvordan tekst som passer til meg akkurat nå.

Jeg tilfører vanligvis cirka fire farger, når jeg sliter med at jeg bare bruker de samme fargene hele tiden, bruker jeg fargehjul for å finne ut andre varianter. Velger da en hovedfarge, så ser jeg hvilken andre farger jeg kan bruke. Når jeg har hatt på grunning og første lag med en hovedfarge, som i dette tilfellet var lys blå og hvit, som jeg bruker maskeringsblad til å påføre, fordi da får jeg en unik kombinasjon av de to fargene. Når jeg da tar tre nye farger, bruker jeg en rulle for å påføre litt her og der. Etter at jeg er ferdig med malingen, tar jeg frem stensiler og stempler, og ved bruk av stensiler, bruker jeg en sminkepad til å dabbe i malingen og opp på stensilen. Bruker vannfast blekk på stemplene, og stort sett når jeg bruker svart blekk så farger jeg litt på stempeltrykket som jeg har gjort her på drømmefangeren. På damen her har jeg brukt gelatos, for å få det mørke rundt og farger inni. Den teksten jeg har brukt her, ble tatt på fordi det ene stempeltrykket ble dårlig og jeg måtte dekke det til (bakdel når du stempler i en bok).

Teksten som fikset feilstemplingen.​

Så kommer jeg til steget hvor jeg bruker hvit eller svart penn for å lage skygge på ord, bilder eller stensiltrykket. Så rammer jeg inn selve bildet med en ekstra svart kant rundt, her har jeg brukt både svart Gelatos og svart maling. Dyppet kanten på et kredittkort i svart maling og lager streker rundt, og på det jeg limer inn av bilder/tekst, for å få det til å gli mer inn i Art Journalingen. Lager små rundinger, av samme årsak, da bruker jeg korker av enten samme størrelse eller forskjellige størrelser. Jeg sliter med at nok er nok, så mange ganger må jeg snakke litt strengt med meg selv. Nok nå!!

Størrelse på prosjektet?
Dette prosjektet er 26 cm i bredde og 21 cm i høyde. Denne boken er en moleskinn bok og kjøpt på Ark bokhandel, og jeg finner denne mye bedre i kvalitet på arkene en mange andre bøker som egentlig er beregnet til Mixed Media.

Hva slags materialer er brukt?
Gesso, Akryl Maling, Gelatos, svart tusj, stempel, stensiler og tekst på matt fotopapir. Paint over pen fra Jane Davenport.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Siden jeg ikke jobber bare med dette prosjektet alene er tiden vanskelig å si, det som tar tid er de første lagene, gesso og hovedfarge, etter det går det egentlig fort.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jeg holder bare på å teste ut forskjellige teknikker, farge kombinasjoner og vips du blir inspirert av deg selv. Det som alltid inspirere meg er farger, en tekst, sang. Eller som i dette tilfellet, holdt jeg egentlig på å male på et større lerret, og fikk mye overskuddsmaling, og jeg gjorde en feil jeg måtte dekke over. Så denne siden ble slik det ble på grunn av en feil jeg gjorde.

Denne siden ble hoved saklig laget helgen 6. til 8. april, hadde feiring av min bursdag og hadde scrappebursdag, hadde noen gode venninner som jeg har møtt igjennom scrappemiljøet.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Jorunns fristed

Foto: Jorunn
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »