Nordlyset – juni

Kortmakeri - Midsommar

0 165

Vi er i juni og hva passer vel bedre enn et vakkert midtsommerkort? Kortet er laget av Lisbeth i Sverige og det oser av skandinavisk sommer. Jeg er sikker på at de fleste av oss kjenner godt til blomstene Lisbeth har pyntet kortet med og fargene på disse passer så flott med det svenske flagget i bakgrunnen. 

Type prosjekt: Kort
Anledning: Midsommar
Stilart: Playful
Teknikker brukt: Die Cutting, stempling, fargelegging.
Pynt/dekor: Die Cuts
Medium som er brukt: Distress Ink, akvarellmaling

Beskrivelse av prosjektet?
Jag har gjort ett kort i typiska svenska midsommarfärger, vitt, gult och blått och med de blommor som alltid finns på midsommarbordet och i kransarna vi har på huvudet, prästkragar och blåklint.

Størrelse på prosjektet?
Kortet är 7”x 5”.

Hva slags materialer er brukt?
Material jag använt är vit färdig kortbas, blå och gul cardstock, partypapper (flaggorna och champagneglasen) ovala dies från Crealis, blomdies frånTim Holtz, två olika set, Wildflower stems 1 och 2, bokstavsdies (märke okänt). Blommorna har jag stansat ut och färglagt med akvarellfärg, de har jag klistrat på den mista ovalen (vit infärgad med Distress Ink). Midsommar är utstansat i både blå och gul cardstock och klistrade på varandra med lite överlappning så att de blir en liten skugga.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Tidåtgång ca 2 timmar.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Idéen fick jag när jag såg de härliga Partypappren från Pysseltagen. Jag ville göra ett riktigt somrigt kort och drömma mig fram att vi alla kan träffas på ett vanligt sätt igen utan karantän i Coronatider.

Foto: Lisbeth
Publisert med tillatelse

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »