NORDLYSET: KATYS SKIFERHELLER

0 1,622

Lurer du også på hva du skal gi til de som “har alt”? Vel, du kan la deg inspirere av Katys vakre skiferheller som vi viser i “Nordlyset” i dag. Katy har malt hellene med akrylmaling og deretter dekket motivene med klar lakk. Er de ikke flotte? 

Type prosjekt: Maling på skiferheller
Anledning:
Enhver
Stilart:
Fantasi
Medium som er brukt:
Acrylmaling, gesso, acrylic binder, fargebevarende lakk, klarlakk.
Utstyr som er brukt:
Pensler og palett

Beskrivelse av prosjektet?
Jeg maler på skiferheller med mer, lerret, trefjøler og egentlig alt jeg finner ut kan egne seg til dekorasjon.

Hvordan er prosjektet laget?
Skiferhellene males etter motiv jeg liker eller ut fra bestilling. Først tegner jeg med kullblyant for å få et omriss og proporsjoner, så begynner man å legge maling lagvis. Først legges en grunnfarge, deretter legger man lag på lag til man har ønskede nyanser og deretter “highlighter” man med ren hvit. Så sprayes det med lakk og platen kan henges ute som dekorasjon, dørskilt, velkommenskilt eller sesongbetont pynt, ute eller inne.

Størrelse på prosjektet?
Skiferhellene brukt her måler ca 40 x 20 cm.

Hva slags materialer er brukt?
Skifer, acrylmaling, acrylic binder, gesso, fargebevarende underlakk og værbestandig lakk.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
På en skiferhelle med litt avansert motiv eller mye tekst bruker jeg tre dager. Da sitter jeg gjerne noen timer hver dag og maler.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jeg er ufør grunnet fibromyalgi og syns det er givende å bruke tiden min på noe nyttig. I tillegg til at jeg slår ihjel noen timer, så har jeg også et stort hjerte for dyrene, og donerer ofte bort til mitt hjertebarn: Dog Rescue Norway – enten i form av produkter til auksjoner eller pengestøtte til deres prosjekter for hjemløse hunder i Romania. Dermed har jeg gjort flere bra ting, selv om jeg ikke klarer en vanlig jobb. Mens jeg maler hører jeg lydbøker, og før jeg vet ordet av det har det gått et par-tre timer. Jeg er selvlært, men har også lyst til å gå noen kurs for å lære meg teknikker. Enn så lenge har jeg sett på youtube-videor for å lære meg å male.

Foto: Katy
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More