NORDLYSET: LEES SOMMERLIGE ESKE

1 1,527

Sommeren har bydd på varme dager i de sørlige delene av Skandinavia og Lees vakre eske passer vel ekstra godt til sommerlige sammenkomster. Du kan jo fylle den med små cookies og gi den i vertinnegave? Uansett hva man velger å bruke denne sommerlige, flotte esken til er jeg sikker på at den vil vekke både oppmerksomhet og beundring. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Lee laget esken. 

Type prosjekt: Eske
Anledning: Sommer
Stilart: Naturalistisk, Clean and Simple
Teknikker brukt: Bretting, stempling, Fuzzy Cutting
Pynt/dekor: Bling
Hovedfarge: Rosa

Inspiration

Jeg har fået min inspiration fra de billede jeg har modtaget fra Trimcraft i forbindelse med, at jeg sælger denne serie i min webshop kreahyggeri.dk Der var et billede af en lignende æske og da den passer perfekt til bi teamet jeg arbejder med i øjeblikket, tænkte jeg at den måtte jeg da lige prøve at lave….

Jeg har normalt kun lavet Projekt Life, store ting og projekter, men i forbindelse med webshoppen, vil jeg gerne vise de serier jeg har valgt at sælge og den bedste måde er at lave kort, æsker m.m.

Jeg har aldrig været en kort, stempel, die osv scrappige, men ved at sidde med hele serien, så blev det faktisk sjovt at lave kort, måske fordi det nu drejer som at få vist og præsenteret tingene på den bedste måde og det gør også, at jeg er kommet ud af min normale komfortzone, for nu er jeg tvunget til at gøre noget andet end jeg plejer og det er faktisk rigtigt sjovt. Så jeg glæder mig til, jeg skal i gang med både Berry Blush og Lost & Found serierne, som også er fra Dovecraft.

Bikube æske.

Da jeg selv har tegnet og mål ud har det taget det nogle timer, men efter en del fejlmål osv. endte det ud med dette resultat, som ca. vil tage en time at lave.

Mål:

 • Højde: 15 cm
 • Diameter: 14 cm
 • Kant sider: 7 cm
 • Låg højde: 5 cm

Beskrivelse:

6 kant:

2 stk., til top og bund.

 • Husk IKKE at skære til kant, da der skal laves ”flapper”, så de kan limes til både æske og låget.
 • For at lave 6 kanten, har jeg lavet en lang vandret streg på kartonet og ca. midten af den har jeg sat en ligge lodret streg. Så har jeg i centret af de 2 streger taget min vinkelmåler og sat du prikker ved 60 og 120 grader – og det har jeg også gjort på den anden side af den lodrette streg.
 • Så har jeg lavet et kryds hvor jeg har ramt centret og graderne.
 • Så har jeg taget min almindelig linial og målt 7 cm hele vejen rundt og klippet 1 cm fra kanten, for at få nogle flapper, der kan bukkes, så jeg har noget jeg kan lime på.

Æske:

 • Her har jeg brugt 2 A4 stykker karton.
 • Jeg har scoret dem ved 7 cm, for at kunne folde kanterne. Det har jeg gjort 2 gange på denne og 4 gange på det andet.
 • Husk at lave flapper på begge stykker papir, inden man klipper til.

Låg:

Afhængig af hvor høj æsken skal være, kan man tage resterne fra de 2 stykker karton man har scoret i og anvende til låget og ellers er det bare samme øvelse igen som til æsken.

Så har jeg kommet tape på flapperne på 6 kanterne og sat sammen med henholdsvis æske og æske.

Jeg har valgt ikke at sætte mit designpapir til kanterne, fordi jeg syntes det gør dem lidt skarpere, at man kan se de hvide kanter og det giver en god effekt på æsken.

– også har jeg ellers pyntet med papir, stempel, sten og bånd fra serien ”Bee Happy” fra Dovecraft.

Jeg vil klart anbefalde at stemple papiret, inden man sætte det fast på æsken, så man kan trykke til, uden at ødelægge noget også bruge et stempel værktøj, så hvis man ikke få det fint nok, kan man stemple igen og ramme præcis.

Materialer der er brugt:

 • Scoreboard
 • Skæremaskine
 • Saks
 • Linial, vinkelmåler og blyant
 • Dobbeltklæbende tape
 • Stempelsværte fra Lawn Fawn
 • 4 stk. A4 karton, afhænger dog af størrelsen på æske
 • Papir- og tilbehør fra ”Bee Happy” Dovecraft, hvor jeg har valgt den sarte lyserøde med fine små blomster og den blågrønne med bikube mønstre.

 

Instagram: kreahyggeri

Foto: Lee
Publisert med tillatelse

1 kommentar
 1. Lotte skriver

  Tak for henvisning i at lave din flotte æske. Tænkte at man købe hexagon dies i mange størrelser og så lave æskerne udfra dem så er der æsker i alle størrelser.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More