NORDLYSET: MALINS JULEKORT I DISTRESSRUTE-TEKNIKK

1 1,166

På grunn av en litt uoppmerksom skribent (undertegnede) blir det ikke “Nordstjerne” i dag. Istedenfor viser vi fram Malin fra Sveriges nydelige julekort i distressrute-teknikk som jeg er sikker på dere vil la dere begeistre av. Her forklarer Malin hvordan man kan gå fram for å lage disse nydelige kortene. 

Type prosjekt: Distressrutekort
Anledning: Julkort
Stilart: Clean and simple
Teknikker brukt: Distressruta och embossing-tekniker
Pynt/dekor: Snöflingepunchar och rhinestones.
Hovedfarge: Vitt och blått

Beskrivelse av prosjektet? 
Julkort med distressruteteknik

Hvordan er prosjektet laget? 
Jag använder post it-lappar som jag klistrar på ett cardstock utan struktur i lämplig storlek. Därefter stämplar jag mina motiv och embossar med antingen clear-pulver eller i en fin ljus färg med glitter. Vill jag att stämpeln ska sticka utanför rutan så stämplar och embossar jag innan post it-lapparna placeras. För att skapa snöflingorna har jag strött ut löst pulver (Chunky White Embossing Enamel från Stampendous) och värmt med Heat Tool från undersidan av cardstocken. på Sedan väljer jag en eller flera distresser och jobbar med Distress Tool i cirkelrörelse från där det ska vara som mörkast och lättar på trycket ju längre ner jag kommer. Det vita längst ner skall symbolisera snön. Sedan upprepar jag proceduren tills jag är nöjd med färgen. Jag tar sedan bort post it-lapparna och monterar dit text och dekorationer.

Størrelse på prosjektet?
10*15cm

Hva slags materialer er brukt?
Bazzill Basic Cardstock, Tim Holtz Distresser, Martha Stewart-punchar, embossingpulver från Reprint, Stampendous och WOW!, stämplar från Inkadinkado och Reprint, dies från RoxStamps och post it-lappar.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Ett kort tar cirka 20min att göra, lite olika beroende på hur mycket jag jobbar med distressfärgerna, hur mörkt jag vill ha det och om jag blandar en eller flera nyanser.

Hva inspirerte deg til å lage dette? 
Jag ville skapa en härlig, mörk midvinternatt som skulle passa till julkort.


The Paper Crafting takker Malin for at vi fikk lov å vise fram hennes nydelige julekort i magasinet og dersom du ønsker å se mer av det Malin lager finner du bloggen hennes her: Malin – Lillpiga

Foto: Malin
Publisert med tillatelse

 

close
1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    Fantastiske kort, og en herlig teknikk. Dette må virkelig prøves ut 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More