NORDLYSET: MARGARETAS KORT

0 833

Margareta i Gävle har laget et nydelig “God bedring”-kort. Kortet har motiv av en solnedgang som Margareta har laget ved hjelp av restepapir. Jeg liker så godt mønstrene og fargene på papirene Margareta har brukt for å lage solnedgangen. Du kan lese mer om hvordan Margareta har laget kortet nedenfor. 

Type prosjekt: Dubbelt kort
Anledning: Uppmuntran till sjuk vän
Teknikker brukt: Spillpapperskort
Pynt/dekor: Några små blommor
Hovedfarge: Rosa och brunt
Utstyr som er brukt: Punchar, dies och en stansmaskin (Big Shot) Skärmaskin, sax, dubbelhäftande tejp och distanskuddar.

Baksiden av kortet.

Beskrivelse av prosjektet?                             
Ett ”krya-på-dig-kort” i all enkelhet.

Hvordan er prosjektet laget?
Jag skar ut en bakgrund 5” x 2 ¾” och 4 spillpappersbitar 1 ½” x 4”. Spillpappersbitarna klippte jag sedan från hörn till hörn, så att jag fick 8 trianglar. På bakgrunden markerade jag mitten och pusslade sen dit trianglarna med början från mittmarkeringen och klistrade fast dem med dubbelhäftande tejp. De stack ut en del utanför bakgrunden, så jag renklippte runt bakgrunden och chalkade runt om. Jag stansade ut en cirkel och en scalloped cirkel med ek-success-punchar och delade dem på mitten, chalkade och klistrade fast halvorna där trianglarna möts. Sen monterade jag det hela på den bruna kortbasen av cardstock med dubbelhäftande distanskuddar. Stansade ut ”get well soon” med en die ur ett set ”sentiments”. Den är fäst med limpenna eftersom texten är så smal. Kompletterade med några matchande små rosa blommor från Wild Orchid Craft. På baksidan satte jag några remsor av mönsterpapperen samt min namnetikett på en scalloped bakgrund. Namnetiketten är stansad med punch från ek-success 1” och scallopedcirkeln bakom med deras 1 ¼” punch.           

Størrelse på prosjektet?
Kortet är 10 x 15 cm stort.

Hva slags materialer er brukt?
Jag har använt brun cardstock till kortstommen, skräpkartong som bas till ”lapptäcket” och spillbitar av mönsterpapper som jag fått av en scrapvän till trianglarna. Jag gillar att skapa med spillbitar och det vet mina vänner!

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Jag gjorde kortet på en kvällsträff med några scrapvänner. Det tog ett par timmar.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
En av vännerna på träffen visade ett liknande kort som hon hittat mall till på nätet. Sen modifierade jag efter mina förutsättningar.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Min blogg: Mormor Margareta

Margareta har også laget en flott konvolutt til kortet.

Foto: Margareta
Publisert med tillatelse

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »