,

Rosas Shabby Chic-kort

Rosas kort er en fryd for øyet. Ikke bare er fargeleggingen utrolig, men designet på kortet er også veldig flott. Når motivet er fargelagt slik som dette er det et poeng å holde designet ellers noe enkelt. På den måten kommer motivet godt fram og pynten rundt stjeler ikke så mye oppmerksomhet. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Rosa laget dette flotte kortet. 


Type prosjekt: Kort
Anledning: Fødselsdag
Stilart: Shabby Chic
Teknikker brukt: Fargelegging, stempling, Die Cutting, Distressing, Blending
Pynt/dekor: Blomster, Die Cuts, blonder
Hovedfarge: Rosa
Medium som er brukt: Copics, Glossy Accents


Beskrivelse av prosjektet?
Jag har gjort ett födelsedagskort i rosa med färglagt motiv. 

Hvordan er prosjektet laget?
Så här har jag gjort kortet: Kortstommen är i vit cardstock och i storleken 6×6 tum. Jag har använt de stora 12×12 tums mönsterarken från Maja Design och skurit till ca 5 7/8 tum och en smalare bit i ca 5 7/8 x 4 tum. Kanterna har jag sedan rivit lite med sax, tagit en våt pensel och fuktat kanterna och böjt till lite och låtit torka. 

Motivet från KennyK har jag färglagt med Copicpennor. 
Hud: E04-11-21-00-000-R20
Mun: RV34-21
Ögon: BG96-93-90
Hår: E49-47-44-41
Byxor och jacka: R89-85-83-81
Tröja och skor: G16-YG09-G14-YG07
Mark: E33-30

Runt motivet har jag med hjälp av en distress tool färgat in pappret med distress ink (troligtvis Broken China) medan den ovala dien från Spellbinder fortfarande är kvar. Då blir det en vit kant längst ut. 

Motivet har jag satt med 3D-kuddar på kortet och med en spets bakom. Blommor och lite halvpärlor strödda runt om och ett litet hjärta tillsammans med blommorna med texten “Made with Love”. 

Grattis är en die från Idas Magasin som jag stansat ut två gånger i vitt och rosa. Jag har satt ihop dem med lite förskjutning för att få en skuggeffekt. Jag har limmat fast i vänstra sidan och har klippt till 3D-kuddar i små bitar till högra sidan så texten står upp från pappret. 

Siffrorna har jag stansat ut i grön cardstock med en die från Memory Box. Jag har lagt på ett lager med Glossy Accents. 

Størrelse på prosjektet?
Storlek är 6×6 tum.

Hva slags materialer er brukt?
Mönsterpapper från Maja Design Sofiero, spets, blommor, halvpärlor, hjärt-charm, 3D-kuddar, dubbelhäftande tejp, digital stämpel från KennyK, Copicpennor, Distress Ink, dies från Spellbinders, Memory Box och Idas magasin. Grattisstämpel i gummi på insidan från Pysseldags.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Jag är väldigt långsam scrappare och kan hålla på med ett kort i omgångar i flera dagar men det här tog nog cirka 4 timmar effektiv tid.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Min vän fyllde år och hennes mamma önskade ge henne ett kort som jag gjort och det skulle absolut vara i rosa, för det är favoritfärgen.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Scraprosa

 
Foto: Rosa
Publisert med tillatelse
Translate »