Saris Mixed Media-tavla med kärlekstema

Jeg er veldig glad i Saris papirkreasjoner. De er som regel så fulle av spennende detaljer at man aldri blir lei av å studere de. Prosjektet vi viser fram i “Nordlyset” i dag er intet unntak. Her har Sari utfordret sine egne grenser og hentet inspirasjon av Finnabair og hennes kreative team. Temaet for Sari flotte bilde er kjærlighet og hun har gått “all in” med ulike elementer for å skape tekstur og liv i bildet. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Sari gikk fram for å lage dette flotte prosjektet. 


Type prosjekt: Lerret/Bilde
Anledning: Generell, Kjærlighet
Stilart: Mixed Media, Rustic
Teknikker brukt: Maling, stensilering
Hovedfarge: Brunt


Ibland vill jag vidga mina pyssliga gränser och då tycker jag att ett litet mixed media-projekt kan vara precis vad jag behöver för att komma igång. Ibland har jag idétorka och då behöver jag lite inspiration från till exempel Finnabair och hennes kreativa team.
Jag har gjort en mixed media-tavla med kärlekstema, som mäter 9,2*23,5 cm. Den är ungefär 2,5 cm tjock/hög.
För att få en stadig bas, tog jag vara på en restbit av chipboard som jag hade här hemma. Och sen har jag gått ”all in” med blandade saker för att skapa textur.

Jag försöker tänka baklänges, när jag väljer saker med textur. Jag brukar tänka på vad som kan vara snyggt att se, under lite större saker, och så börjar jag med någon finmönstrad textur.
Jag försöker också ge mig själv tid när jag skapar, i och med att jag sällan har en färdig idé när jag börjar pyssla. Det värker fram under tiden. Och beroende på vilket lim och vilka mixed media-produkter jag väljer, kan torktiderna göra att det tar flera dagar eller veckor att göra färdigt ett alster. Just det här, tog nog inte mer än 5 timmar i ren arbetstid att göra. Det kan dock bero på att några av sakerna redan var svartmålade. Jag hade också begränsat mig till vilka saker jag ville använda, vilket påskyndade processen.

Jag lade en grund med hjälp av en schablon från Dutch Doobadoo (Triangles) och texturpasta (Graphite) från Finnabair.
Jag limmade sedan fast utstansade bokstäver och till exempel sliten ostduk.
Jag målade allt med svart gesso, för att få en enhetlig bas för de kommande färgerna.

Jag har tagit vara på bråte jag samlat på mig genom åren. Det är allt från färgpatron-öppnare till burk-kapsyler, utstansade kugghjul och diverse krokar med mera. Jag drog också ett snöre runt om mittenpartiet, för att få mer textur. Därefter petade jag in diverse småsaker, utstansade kugghjul med mera Sizzix (Tim Holtz) har tre tjocklekar på sina stansmallar, dock inte med samma motiv. Tjocka stansmallar möjliggör utstansning ur lite tjockare material, som till exempel chipboard, kartong, och tjock mossgummi / dekorgummi. 

Jag har blandat olika limsorter för att garantera att sakerna sitter kvar under lång tid. Jag har blandat både smältlim och flytande lim. Om man vill ta god tid på sig, kan jag rekommendera Finnabairs 3D matte gel, som torkar långsamt, men fäster riktigt, riktigt bra.

Och så var det premiär för Finnabairs micapulver. Jag hade inte använt detta förut, och måste medge att jag blev lite förvånad över hur finkornigt det var. Det är väldigt likt Perfect pearls från Ranger… En del pulver föll ur burken, när jag öppnade det och det var ju bara till att ta vara på det och sedan spraya med vatten över, för att se vad som hände. Och det blev ju riktigt fräckt. Jag gillar att jobba med färg på det här sättet, i och med att sprayat vatten är lättare att torka bort än färgat vatten, som ju också har en tendens att hamna på oönskade ställen. Jag använde mig av blant annat Gold, Blue, Green och Peach Opal Magic.

Jag penslade även på lite guldfärgad Nuvo embellishment mousse.
När jag hade kommit så här långt, var det dags att späda ut lite vit gesso och skvätta ut det från penseln, för att få något som bryter av mot det mörka och murriga.

Och slutligen blev det dags att limma fast ett utstansat ord, som jag hade stansat ut tre gånger och limmat ihop med varandra (med lim från Tombow), för att öka stadgan i ordet. Jag har stansat ut ordet (American Crafts (Dear Lizzie) ur ett 300-grams akvarellpapper, för att ge den utstansade biten extra stadga.

BLOGG/BLOG: http://thenorsugirlcrafts.blogspot.se/
FACEBOOK – Saris kurser inom scrapbooking och kortmakeri: https://www.facebook.com/groups/743378902440602/,
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/thenorsugirl
PINTEREST: Sari Hänninen

Foto: Sari
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »