NORDLYSET: ULRIKAS KOSMISKE KORT

2 956

 Ulrikas kort har vel et skandinavisk tema framfor noen – et fantastisk nordlys som danser over nattehimmelen. Med teksten “Reach for the stars” er kortet komplett. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Ulrika laget dette fantastiske kortet. 

Type prosjekt: Kort
Stilart: Mixed-media
Teknikker brukt: Distress blending, stänka, stämpla
Pynt/dekor: Foil
Hovedfarge: Svart med regnbågsfärger
Medium som er brukt: Akrylfärg, distress ink pads, stämpeldyna
Utstyr som er brukt: Skärmaskin, pensel, tandborste, blending tool, MISTI, stämplar
 

Beskrivelse av prosjektet? 
Kort med Kosmiska motiv – Jag har skapat kort med motiv av kosmiska himlaspel genom att använda olika Distress Ink Mini Pads tillsammans med svart.

Hvordan er prosjektet laget? 
1. Skär till ett vitt cardstock. Mina bitar är 14,5×10 cm. Du behöver papper som är bra till Ink blending för att få ett bra resultat. Jag använder Perfect Coloring Paper som har en lite blankare yta. 
2. Välj ut de kulörer du vill använda plus Black Soot. Man kan hitta massor av inspiration om du söker på Kosmos. 
3. Bestäm hur du vill att ditt ljusfenomen ska placeras på pappret och börja dra ut den ljusaste kulören du valt med din Blending Tool. Bygg sedan på med mörkare kulörer utåt. Var inte rädd att använda starka kulörer här!
4. När du är nöjd med ditt ljusfenomen är det dags för det svarta. Jag använder Black Soot. Det blir fint och ser mer realistiskt ut om man sparar lite vitt på något ställe så det svarta inte går ända fram överallt.
5. Späd Akrylfärg med lite vatten och stänk med en pensel för större stjärnor och med en tandborste för mindre stjärnor.
6. Skär till en bit med silver eller guld foil som är lika lång som ditt motiv. Stämpla text på vit cardstock. Jag har använt stämplar från Lawn Fawn på mina kort. Limma fast på motivet.
7. Montera allt på en kortbas. Färdigt!
 
Størrelse på prosjektet? 
10,5x15cm.
 
Hva slags materialer er brukt? 
Distress Ink mini pads, Perfect Coloring Paper, MISTI, skärmaskin, Memento Tuxedo Black, Lawn Fawn Lucky Stars stämpar, vit akrylfärg, pensel, tandborste, Blending Tool, metallic foil, vatten.
 
Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet? 
Jag gör alltid flera motiv när jag ändå plockar fram material men jag tror att varje kort tar cirka en timme från start till mål. Sedan blir jag inte alltid nöjd med mina kosmiska motiv så en del åker i papperskorgen. Men övning ger färdighet så testa dig fram med olika färgkombinationer och layout på ljusfenomenet.
 
Hva inspirerte deg til å lage dette? 
Jag hade sett en del olika varianter på motiv med stjärnfall och rymden och ville testa själv. Detta är inte min vanliga stil när jag skapar så det var roligt att testa sig fram vilken teknik och material som blev bäst!
 
Adresse til eventuell blogg/webside?
Ni hittar mer av mina alster i min blogg Art by Lillblomman och på Instagram som ulrikablomfelt
 
Foto: Ulrika
Publisert med tillatelse
close
2 kommentarer
  1. dorte skriver

    super fine og gode teknikker ;O)

  2. Heidi Moetensen skriver

    Så smukt og så flot lavet. Du har ramt så godt og det ligner “a Ray of Light” ?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More