,

Zoras kort

Zora i Sverige lager gjerne julekort i en ren og enkel stil (CAS) og i “Nordlyset” i dag viser vi fram et utvalg kort som Zora har laget i november og desember. CAS-kort kjennetegnes av at de gjerne har store, hvite flater og lite pynt. Denne typen kort har vært populært i Skandinavia ganske lenge og trenden ser ut til å vedvare også i det nye året. 


Type prosjekt: Kort
Anledning: Jul
Stilart: CAS (Clean and Simple)
Teknikker brukt: Embossing, die cutting, stempling, fargelegging, distressing


Kort nr. 1
Den här stämpeln från Whipper Snapper har fått vara med på några julkort i år. Färglagt med distresser och Fran-Táge som snö. Den här gången med snöflingor av  vellum och Text “vinterhälsningar” från Gummiapan, samt ett silvrigt enfärgat cardstock papper.

Kort nr. 2
Ett CAS-kort, med lager på lager, med hjälp av en die och stämpel “tipp,tapp.. från Gummiapan. Är det tomten som är ute? Distresser på bakgrunden till det vita landskapet. 

Kort nr. 3
Laget til utmaningen for Happy Little Stampers, utmaningen den här gången är ATC eller stencil.Jag har använt mig av en fyrkant, där jag distressat inuti. God jul  är en die från Gummiapan och träden är en clearstamps.

Kort nr. 4
En Penny Black stämpel som jag tycker mycket om med en text från Scrappfabrikens egen design. Färglagt med distresser och lite Fran-Táge white embossing som fallande snö.

Kort nr. 5
Fullmåne på ett julkort med distresser och en magnolia stämpel här har jag strött embossing i omgångar för att få den effekt jag velat ha. Granarna är stämplade och sedan färglagda med distresser. Die från Tim Holz jultexter, i svart och vitt.

Kort nr. 6
Nästa kort med Gummiapans stämplar och dies. Kortet är 11.6 x 15.2 cm och du får ut två st på en cardstock och de passar i de vanliga standard kuverten.

Kort nr. 7
Ett kort med isandeblå färg med en Whipper snapper stämpel. Snöre som jag satt runt CAS motivet och god jul die från Gummiapan. Först har jag skurit ut God Jul ur det vita papperet och sedan gjort ett nytt God Jul i rött. När jag fäste det med 3D kuddarna lät jag den glida lite snett,  för att använda mig av det svarta som skugga.

Dersom du vil se mer av det Zora lager finner du bloggen hennes her: Löfquistens hörna

Foto: Zora
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »