Scrappeintervjuet: Ane Lene fra Norge

Ane Lene har vært kreativ så lenge hun kan huske. Det hele begynte med noen Pusur skoledagbøker fulle av minner før hun var innom brodering og maling av blant annet dørskilt. Men, på bryllupsdagen i 2006, fikk Ane Lene en utklippsbok i gave som hun ble oppfordret til å fortsette med og dermed var det gjort. Vi er glade for å kunne presentere Ane Lene og hennes flotte papirprosjekter i TPC Magazine i dag. 

 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv
Jeg heter Ane Lene Håvelsen, 45 år, gift, og har 2 barn. En voksen sønn på 19 år, som fortsatt bor hjemme og en datter på snart 12 år. I voksen alder utdannet jeg meg som sykepleier, og jeg jobber på Drammen sykehus, hvor jeg trives veldig godt.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har vært kreativ så lenge jeg kan huske. Jeg hadde noen Pusur skoledagbøker som var stappfulle av minner. Jeg har malt dørskilt, og brodert en hel haug med duker og bilder. Sønnen min hadde rommet fullt av Ole Brumm bilder da han var liten. Etter å ha vært samboere i 16 år, bestemte min mann og jeg for å gifte oss i 2006. På mitt utdrikkingslag fikk jeg en herlig utklippsbok som mine venninner hadde laget om meg, og jeg fikk beskjed om å fortsette, fordi boken var nemlig ikke ferdig, og det gjorde jeg – og dermed ble jeg bitt av (scrappe)basillen.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det er mest kortlaging jeg holder på med. Jeg lager også noen PL-sider, hvis man kan kalle sidene jeg lager det, for de sidene jeg lager er kun med dies, og ikke bilder, så der har jeg kanskje på en måte laget min egen stil. Jeg ble utfordret som designer i å prøve meg, og utfallet ble en side full av dies, også fikk jeg litt dilla, også har det blitt noen sider etter det. For noen år tilbake laget jeg en del LO’er, så jeg har noen albumer med det også. Jeg har også forsøkt meg på litt deqoupage, å lage bilder på lerret, f.eks med knapper. Det siste jeg har prøvd meg på nå er vel macrame.  Når kreativiteten tar overhånd, begir jeg meg ut på diy (gjørdetselv) oppgaver, noen ganger går det bra, andre ganger ikke så bra.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Så ofte jeg kan. Det er min form for terapi, og et avbrekk fra hverdagens stress og mas.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Oj, den var vanskelig – har jeg noen stil? Tror ikke jeg har bestemt stil.

Hva inspirer deg?
Alt inspirer meg, andres blogger, scrappere, instagram, pinterest, naturen, det kan være noe jeg ser på TV, det kan til og med være noe som blir sagt.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av
Pia Baunsgaard inspirerer meg. Hun lager utrolig mye flott.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Flere bretteteknikker kunne vært morsomt å lære. Pluss å fargelegge motiv, noe som jeg aldri får helt teken på. Tro meg, jeg har gått på flere kurs, kanskje jeg må innse at fargelegging bare ikke ligger for meg snart.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Big Shot Plus
Mine dies
Skjærebrett
Glossy
Pinsett

Hva står øverst på ønskelisten nå?
Flere dies og flere mønsterark – får aldri nok!

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte ”in real life”? Og hvorfor?
Også et vanskelig spørsmål som jeg ikke har tenkt så mye over. Jeg treffer så mange utrolig dyktige scrappere og kortlagere når jeg er på treff og messer, så det behovet har ikke meldt seg. Men hvis jeg skulle nevne ei, så er Åse-may Hjelle ei utrolig produktiv, kreativ og dyktig dame, som jeg gjerne kunne ha sittet og scrappet litt sammen med.

Hvordan er din scrappeplass?
Organisert rotete. De fleste tingene har plastbokser å ligge i. Bazzill og mønsterark for jeg visst aldri noe ok system på som fungerer for meg.

Andre opplysninger du ønsker å få med i i presentasjonen?
Jeg er en del av designteamet i Papirlosjen, som kommer med en ny utfordring den 5. hver måned.

Hvorfor jeg har valgt disse prosjektene som mine favoritter.

Ugle PL – Jeg digger ugler, jeg ble fornøyd med siden og fargene. Det ble rett og slett en glad side.

Pin-up jenta – Jeg synes det vi kan lage litt frekke kort til gutta, og jeg synes kort som dette bare er uskyldig moro. Jeg kommer garantert til å lage flere. 

Halloween-kort – Jeg synes det er gøy med Halloween, men det er fordi jeg synes det er gøy å pynte, ikke å skremme. Jeg synes også det er gøy å lage Halloween-kort, og dette ble jeg veldig fornøyd med, skummelt, på en søt måte.

Bryllupskort – Jeg elsker den hjerte-diesen fra Kort og Godt, og den har jeg brukt masse. Og den passer perfekt
til bryllupskort, jeg har fått dilla på å bruke sølv og hvitt på mine bryllupskort.

Dåpskort – Jeg ble vel fornøyd fordi det tok så vanvittig med tid (mye lenger enn forventet) da jeg brukte en dies på motivet på framsiden av kortet. Det ble et puslespill, fordi bitene ble statiske og føyk hit og dit når de hadde blitt stanset ut. Så der måtte jeg ha tunga rett i munn og en god dose tålmodighet, men så ble resultatet bra tilslutt da.

Hvor kan vi finne deg?
Blogg: http://anelene.blogspot.no/
Instagram: aneleneh

Foto: Ane Lene
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »