Scrappeintervjuet: Anethe från Sverige

Anethe fra Sverige er vår “Nordstjerne” denne lørdagen. Anethe startet med scrapbooking da hun ventet sitt først barn i 2005-06, men gikk etterhvert over til å lage kort og bilder. Anethe liker spesielt godt å forsøke seg på nye bretteteknikker i kortlagingen og hun øver på å bli bedre til å fargelegge motiv. Vi er glad for å kunne presentere dyktige Anethe for dere i dag. 

Hvem er du?
Jag heter Anethe Hellström, är snart 41 år gammal och bor på en ö strax utanför Karlskrona med min man, mina barn och katter. Vi flyttade hit för knappt 3 månader sedan.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag tror att jag alltid har gillat att klippa och klistra, men mitt skapande tog fart när jag väntade mitt första barn (2005-2006) och jag ville skapa ett fint album till henne. Efter fotoalbumet gick jag ganska så raskt över till att göra kort.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag började med layouts, till min dotters fotoalbum och har sedan övergått till att i första hand göra kort och en och annan tavla. Jag tycker det är roligt att prova på nya kortvikningar och försöker ofta att skapa enklare vägar till fina kort.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag skapar varje dag, även om det inte blir färdiga saker alltid så kan jag sitta och stansa eller måla en stund.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil har gått från ganska enkel och nybörjare till mer och mer avancerad. Jag tycker det är väldigt roligt att prova på olika stilar och kortvikningar, men har inte fastnat för någon som jag alltid gör. Jag övar på att bli bättre på färgläggning av stämplar. Min stil kan nog kallas för sockersöt och lite barnslig, jag gillar rosa och söta motiv.

Hva inspirerer deg?
Jag hittar min inspiration oftast på nätet, Facebook, Pinterest och andras bloggar. Ibland får jag beställningar på kort och det inspirerar mig också. Om jag har svårt att hitta inspiration brukar jag sätta mig och stansa lite fina stansar och sedan brukar oftast inspirationen dyka upp. Olika årstider är också väldigt inspirerande, ibland blir det julkort mitt i sommaren.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag vill verkligen bli bättre på att använda mina distresser och vattenfärger. Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten? Min cut’n’boss kan jag verkligen inte vara utan och alla mina stansar. En bra skalpell, skärmatta, linjal och sax är nog det som jag måste ha.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
En Misti eller liknande.

Hvordan er din scrappeplass?
Vi flyttade till ett hus för ungefär 3 månader sedan och jag har nu fått ett helt eget rum bara för mitt pyssel och jag tänkte att under detta året ska jag inreda det precis som jag vill. Just nu har jag ett stort skrivbord där jag har min stansmaskin, skärmatta och sådant som jag vill ha nära till hands. Jag har två bokhyllor fyllda med cardstock, stämplar, dekorationer och allt annat som jag kan behöva. Jag samlar på allt som kan få en användning i mitt pyssel.

Hvor kan vi finne deg?
Created by Ladybug
Instagram: created_by_ladybug

Foto: Anethe Hellström
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »