NORDSTJERNEN: ANITA FRA NORGE

0 1,384

Anita startet med papirhobby høsten 2002 og hun har holdt på med det siden. Høsten 2003 startet Anita opp Stempelscrapmessen som fremdeles arrangeres den dag i dag. Nå er det North Star Design og Engros som står som arrangør av messen. På det meste lager Anita kort opp til seks ganger i uka og da gjerne sammen med en venninne på Facetime.  Vi er glade for å kunne presentere Anita og hennes flotte kort for dere i The Paper Crafting i dag. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Anita og er 45 år. Er gift og har to sønner – Tobias på 14 og Andreas på 18 år. Jobber som sykepleier i Oslo Kommune, og trives godt med det. Sitter så ofte jeg kan ved hobbypulten,  så skal ikke skryte på meg for mange interesser utenom denne hobbyen. Elsker å være sammen med familie og venner. Men de gangene jeg faktisk er ute og rører på kroppen, så er fjellturer og crossfit trening høyt oppe på lista.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte med hobbyen høsten 2002 og har holdt på med den siden. Den har blitt en stor del av livet mitt og har vært det i mange år. Jeg er så glad i denne hobbyen og den variasjonen som finnes, og jeg ser ikke helt for meg at dette er noe jeg ikke kommer til å ha som hobby på noe tidspunkt. Høsten 2003 startet jeg opp stempelscrapmessen med god hjelp fra mannen min og gode venner. I løpet av de 10 årene vi arrangerte  messen så vokste den fra 8 forhandlere og 300 besøkende til over 30 forhandlere og flere tusen besøkende. Det var en veldig morsom periode med veldig mye moro og masse jobbing. I 2013 ble vi derimot enige om at det var på tide å gi fra oss stafettpinnen videre, og i dag er det North Star Design ved Kari og Jan Tore Asdal som arrangerer messen en gang i året.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det var en nabo av meg som hadde vært på kurs på Bikuben og laget kort, som hun da viste meg i etterkant. Jeg syns de var så fine og at ideen om å lage hjemmelagede kort falt i smak. Var innom et par butikker og deltok på et par kurs og resten er historie.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager for det meste kort. Jeg er et stolt medlem av design teamet til Hobbykunst Norge, og benytter enhver anledning jeg kan for å leke meg og eksperimentere med nytt utstyr og nye teknikker.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Så ofte jeg kan, gjerne 3-6 ganger pr uke. Sitter ofte hjemme med en venninne på facetime – det er superkoselig og veldig lettvin måte å sitte sammen å scrappe på.  Jeg er med på 4-6 treff i løpet av året, da i hovedsak på messen og Totentreffet. Utover det så prøver vi å få til noen stempelhelger hjemme hos hverandre hvor vi er mellom 2 – 5 stykker. Det er utrolig koselig og jeg er veldig privilegert som har mange gode venninner å dele denne hobbyen med.

Jeg har vært med på forskjellige DT team opp igjennom årene jeg har holdt på med hobbyen, og det gjør og at man må lage kort jevnlig. Jeg syns det faktisk er veldig greit, for da får man en push til å lage noe, man får utfordret seg med produkter man kanskje ikke ville kjøpt selv og når man skal levere bidrag til dt team, så vil man jo gjerne lage noe som er litt ekstra spesielt.

Beskriv din stil for oss.
Mange vil nok her si blomster, lag på lag og shabby chic stil. Og det er nok absolutt en av mine favoritt stiler. Jeg prøver å utfordre meg selv til å lage annet også, og i det siste har jeg blitt litt mer minimalistisk med fokus på motiv og fargelegging. Skulle ønske jeg gjorde mer mixed media – det syns jeg er så tøft.

Har din stil endret seg med tiden?
Ja, jeg har vært innom det meste. Hvilken stil jeg bruker kommer veldig an på hva jeg lager. Jeg har scrappet bilder, laget art journal og atc’er, og da er jeg ofte mer på mixed media stilen. Men den stilen som blir hos meg når jeg lager kort, er nok ofte blomster og lag på lag. Men i det siste har jeg fått mer og mer sansen for de litt mer ”enkle” kortene i leken stil.

Hva inspirerer deg?
Andre scrappere, gjerne på Instagram eller Pinterest.  Å være på treff sammen med andre og se hva andre lager.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er veldig mange som inspirerer meg, både via dt team og sosiale medier. Når det gjelder skandinaviske papirkunstnere jeg blir inspirert av – det er jo så mange. Ingen nevnt, ingen glemt.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Det er alltid noe jeg har lyst til å lære meg og jeg elsker å utforske nye teknikker og stiler.
Fem produkter jeg ikke kan leve uten: Pinsett, blomster, dies, halvperler og min elektriske Big Shot.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Det er så mye som står på den listen bestandig, av en eller annen merkelig grunn. Jeg får liksom aldri nok av verken blomster, dies eller stempler. Er hele tiden på utkikk etter noe nytt og kult som jeg bare må ha. Lommeboka pleier å sette en stopper før behovet sier stopp, det er vel derfor jeg aldri kommer til bunns på ønskelista mi.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»?
Jeg har vært så heldig at jeg har møtt mange både da jeg arrangerte messen, og ellers rundt på messer og treff. Men hvis jeg skal velge en, må det nesten være Jennifer Mcguire – og da helst hjemme hos henne. Hobbyrommet hennes er mer velutstyrt enn enkelte butikker, og hun har en rå produksjon av kort.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har prøvd å ha eget scrapperom, men det syns jeg var veldig stusselig og ensomt. Så da ble det et skrivebord i stua i et hjørne, og det er jeg veldig fornøyd med.

Hvor kan vi finne deg?
Instagram : anitalor
Facebook : Anitas Papirhobby

Foto: Anita
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More